USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Волинські дороги обладнані «неіснуючими» пандусами. ФОТО

3 Серпня 2012 16:20
Зупинки у Луцьку не облаштовані засобами для зручного і безпечного пересування неповносправних. Щоправда, посадовці запевнюють у протилежному.

Так, територія поблизу однієї із зупинок на вулиці Володимирській, яка є частиною дороги загального користування державного значення Устилуг - Луцьк - Рівне, не обладнана пандусом. Окрім того, біля пішохідного переходу немає пониженого бордюру.

Заступник начальника з експлуатаційного утримання автомобільних доріг Служби автомобільних доріг в області Юрій Ришкевич переконує, що задля забезпечення безбар’єрного доступу неповносправним усі дороги загального користування облаштовані повністю.

Про це у коментарі «ВН» він повідомив 3 серпня.

За словами Ришкевича, волинська служба автодоріг при виконанні будь-яких робіт завжди облаштовує понижений бордюр і пандус для зручності осіб з обмеженими фізичними можливостями. «У нас уже кругом влаштований понижений пандус при виїзді на посадочні площадки», - зауважив він.

Однак, дорожник додав, що подібні маніпуляції не стосуються шляхів, що перебувають у комунальній власності. Мовляв, служба займається експлуатацією лише автодоріг загального користування.

Також посадовець стверджує, що при будівництві нових шляхів облаштування доріг пониженими бордюрами і пандусами обов’язково враховують в проектній документації і контролюють виконання таких робіт.

Своєю чергою, один із місцевих жителів, інвалід першої групи із ураженням опорно-рухового апарату Олександр Войтович, зазначив, що задля доступу людей з інвалідністю до об’єктів дорожньої галузі у Луцьку зробили не багато. «Хай самі проїдуться, ми їм покажем, де заїхати, де виїхати», - додав Войтович.

Зокрема, він розповів, що у районі неурегульованого перехрестя вулиць Глінки, Володимирської, Львівської і Пролетарської, з тротуару на пішохідний перехід з’їхати практично неможливо. «Мені треба шукати, чи вліво, чи вправо їхати метрів 100, щоб знайти з’їзд», - додав Войтович. З його слів, ситуацію значно покращило б зниження бордюрів біля пішохідних переходів.



Іншою новацією Войтович хотів би бачити обладнання частини тротуару для руху візочників. Мовляв, неповносправним стало б значно безпечніше пересуватися.

Наразі ж маломобільні змушені їздити проїжджою частиною для автомобілів. Тож неодноразово бувало, що автівки «стукали» візочки, - додав Войтович.

Окрім того, він висловився щодо кращих умов для візочників у громадському транспорті. Так, часто маршрутки і тролейбуси стають далеко від бордюру. А це ускладнює пересування неповносправних.

«Між бордюром і східцями тролейбусу на асфальт сплигую, і ні туди, ні сюди. Треба просити у такому разі допомоги», - зазначив Войтович.

До слова, за наказом Мінінфраструктури затвердили Програму, яка зокрема передбачає облаштування пішохідних переходів пониженими бордюрами задля доступу людей з інвалідністю до об’єктів дорожньої галузі, - інформує прес-служба міністерства.

Відповідальним за виконання призначили Укравтодор, підрозділом якого і є Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Окрім того, біля пішохідних переходів встановлюватимуть напрямні огородження. А для безпеки руху людей з вадами зору облаштують звукові світлофори.
Щодо останнього, Ришкевич зауважив, що подібних об’єктів на балансі волинської служби автодоріг немає.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
andriy1983 Показати IP 3 Серпня 2012 16:41
Автору статті варто було б спочатку розібратися з тим у чиїй власності перебуває дорога і усі прилеглі до неї елементи інфраструктури. Чому ви, шановний, звертаєтеся з питаннями не до власника відповідної дороги і усіх її елементів??? Дорога комунальної власності, тобто належить місту,а ви звинувачуєте укравтодор в необлаштуванні. Вам варто було б задати це питання керівникам міста. Але перш ніж писати подібні речі варто було б розібратися хочаб в елементарному про те що пишете. Обідно що окремі,зауважте саме окремі, журналісти так безграмотно пишуть.
Лучанка до andriy1983 Показати IP 3 Серпня 2012 20:31
Людино, як вам не соромно? У цій державі всі посадовці тільки тим і займаються, що з'ясовують, хто крайній, і хто що повинен робити. Там тої роботи - два бордюри прийняти і асфальтом закатати. Достатньо мати в серці хоч трохи милосердя до тих людей, то на посаді чи-то начальника автодору, чи-то керівника міста можна цю проблему вирішити за кілька днів. Хто хоче, той шукає можливості, а хто не хоче, той шукає причину. Проблема не в тому, що в чиїй власності перебуває, а в тому, що наші чиновники сприймають посади як засіб для власного збагачення.
Іронічний Показати IP 3 Серпня 2012 18:23
Ряд міських вулиць таки входять до доріг державного значення, і за них несе відповідальність не мерія, про що і сказано на початку статті. винуватий таки укравтодор!
Сленг Показати IP 4 Серпня 2012 00:21
Зрозуміло"Обідно що так безграмотно пишуть", бо ОБРАЗЛИВО грамотніше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus