USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський завод-гігант на 5 га землі продали за безцінь

27 Червня 2019 13:19
184 тисячі гривень – саме за таку суму продали вчорашнє державне підприємство Оснастка, що розташоване на 5 гектарах землі. Колишній завод-гігант розташований у Нововолинську і вже тепер він не публічне акціонерне товариство, а приватне. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

«Гектари землі, величезні приміщення. І всього 30 працівників. Колись потужний державний завод Оснастка буквально цими днями опинився у приватних руках. Заплатили за підприємство суму, на яку навіть не купиш пів однокімнатної квартири. 184 тисячі гривень виторгували нові власники на аукціоні прозоро. Чим цікавий цей аукціон, тут ціну не набавляють, а навпаки знижують. Покупець зупиняє торги на цифрі, яка йому більш до вподоби.

Відтак, від стартової ціни 18 мільйонів гривень вартість впала до 184 тисячі гривень», – йдеться у сюжеті.


На підприємстві зараз працює тридцять людей. Так було не завжди, колись виробництво було потужне.

Але зараз працювати на ринку не так просто, адже усі державні замовлення, як каже директор, віддають підставним фірмам. Тендер виграти неможливо.

Колектив Остнастки, спроектував компактний млин, який за словами директора меле зерно і каву. Створили Пилосос для опалого листя та компактний пристрій для переробки дерева. Прилади авторські та доступні у ціні, проте ніхто не зацікавлений, щоб підприємство розвивалося. Його терміново треба віддати майже за безцінь, фіктивній фірмі. Завод купило ТОВ Волиньпродторг. У засновниках є такі собі Пашкевич Ігор Сергійович та Бугайчук Роман Володимирович.

Фірма прописана за адресою Глушець 49, але тут таких підприємців не знають. Роман Богайчук, проживає сам у Любомлі, також значиться керівником ПАТ Машинотехнологічна станція Володимирагро. І має ще одне ТОВ у Луцьку на вулиці Клима Савура. Називається фірма Волинська дистрибуційна компанія, але у квартирі, на яку зареєстрували юридичну адресу, прописана сім’я, яка придбала житло у Романа Богайчука, тобто квартиру бізнесмен продав, а фірма залишилися.

Роман Богайчук фігурує у справі про банкрутство ще одного Відкритого акціонерного товариства «Рівненська авіакомпанія «Універсал-Авіа».

Схоже він був кредитором. Держава мала частку у цьому підприємстві», – йдеться у сюжеті.

Як розповів журналістам директор Анатолій Стеблєцов, підприємство почало банкрутувати через розбіжності у поглядах двох власників. Держави та компанії Аеросвіт, співвласником якої є олігарх та політик Віктор Пінчук, яка станом на 2005 рік мала 65% акцій «Універсал-авіа».

Мова про банкрутство почалася у 2007 році. А суди тривають і досі.

«У судовій тяганині і засвітився Бугайчук Роман, засновник фірми Волиньпродтор, що викупила підприємство «Оснастка», яке обслуговує авіаційні заводи. Випадковість?

Відзначимо, що такі заводи як Оснастка, мали б належати до стратегічних. Але ж тільки не у нашій країні, яка воює з державою агресором. І зрештою, чому ні в кого не викликає запитань ціна 184 тисячі гривень? Афера тут помітна неозброєним оком, але правоохоронні органи звісно нічого не бачать», – йдеться у сюжеті ТРК Аверс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анатоль_ Показати IP 27 Червня 2019 13:37
Може то й добре буде. Як буде хазяин
1234 Показати IP 27 Червня 2019 13:50
Заспокойтесь! Нормально його продали, просто інша доля за готівку і по карманам.
Тор Показати IP 27 Червня 2019 14:02
Так званий хазяїн виріже метал, приміщення буде здавати в оренду, не виплачуючи державі ні копійки. Вільні від забудов землі продасть. А ми будемо і далі купувати китайський мотлох, замість того щоб виробляти щось своє. А у когось із чиновників причетних до продажу зявиться новий маєток на пару мільйонів доларів. Прокуратура в анабіозі, СБУ в комі, всякі там НАБУ присмерті. І скоро Україні настане клінічна смерть якщо народ не знищить таку владу.
Ввв до Тор Показати IP 27 Червня 2019 15:47
Ні ті часи пройшли...вирізати на м4тал. І так далі.. Буде фкнкціонувати з 0прибутком...або пдв прокладка....поділять на десок фірм.. Все ок...
проклятый совок Показати IP 27 Червня 2019 15:37
так и распиливают уже 30 лет Украину, напаривая сказку о проклятом совке)
Реаліст Показати IP 27 Червня 2019 17:30
Добре, що "кляті совіти" набудували - тридцять літ крадуть, і ніяк все розікрасти не можуть........
Буржуй Показати IP 28 Червня 2019 14:32
Добре що хоч таку суму держава отримає.. Цей завод насправді просто величезна купа будівельного сміття, яка нікому не потрібна, щоб це державне багатство вивезти, треба мільйони потратити, а зе землю потрібно платити не малі податки! Якщо є хоч якийсь нівестор, вже добре.. На Прозоро може купити будь-хто, тому говорити не ринкову ціну немає жодних підстав..
Волинянин Показати IP 28 Червня 2019 22:42
Так 5 га землі в Нововолинську вартують значно більше...
Олександр Показати IP 17 Лютого 2021 20:40
Державний завод, який укомплектовувавсь за мої і ваші податки, якомусь х**ю взяли і просто подарували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus