USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинських митників змушують писати заяви на звільнення наперед

13 Червня 2018 11:23
Аби мати можливість контролювати дії митників і змушувати їх беззаперечно виконувати вказівки керівництва, усіх посадових осіб Волинської митниці ДФС перед призначенням на відповідні посади спонукають власноруч написати заяву про звільнення за згодою сторін без вказівки дати.

Про це повідомило джерело з Волинської митниці ДФС. Зазначається, що таким чином керівник митниці Віктор Кривіцький, який і призначає осіб на відповідні посади, не просто чинить тиск на особовий склад митниці, а й змушує своїх працівників долучатися до незаконних оборудок.

Як наслідок – під загрозою невідворотного звільнення працівники змушені виконувати всі без винятку вказівки керівництва митниці. Таким чином створюється передумова для поширення корупційної складової в діяльності посадових осіб митного органу.
Така практика взаємовідносин керівника митниці та підлеглих підпадає під ознаки кримінально караного діяння.

Таку заяву, наприклад, писав і Євгеній Шелігацький, який обіймав посаду заступника керівника управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії, керівника відділу оперативного реагування Волинської митниці ДФС.
Зараз Євгеній Шелігацький, який відзначився під час пропуску через український кордон 1,5 тонни контрабанди бурштину та отримав за це лише догану, очолив управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС.

Із власних джерел на Волинській митниці ДФС Інформаційному агентству Волинські Новини відомо, що Шелігацький – ставленик очільника митниці Віктора Кривіцького і таким чином керівництво митниці намагається «заховати» Шелігацького на Тернопільській митниці, адже йому загрожує розслідування стосовно контрабанди бурштину та сприяння схемам завезення товару без розмитнення.

Правдивість інформації про написання митниками заяв на звільнення наперед підтвердив також колишній працівник Волинської митниці ДФС Петро Євтушок, який уже встиг розповісти про основні корупційні схеми митників.

«Нещодавно за такою заявою був звільнений інспектор митниці Андрій Оларь. Без нього тільки проставили дату звільнення. Тиск на особовий склад митниці Віктором Кривіцьким продовжується. Ось тому митники бояться втратити роботу та виконують його незаконні вказівки», – зазначив Петро Євтушок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
111 Показати IP 13 Червня 2018 12:15
То нехай і далі мовчать .. Яке ж то українське...один сміливий поставився , а колеги як повелися - за тих їх і мають ( за баранів)
Оксана Показати IP 13 Червня 2018 12:37
Ви впевнені що такі заяви пишуть лише митники?
Лучанка Показати IP 13 Червня 2018 14:45
Які ж "НЕЩАСНІ " у нас митники- за злочини, злодійство та награбовані маєтки їх звільняють лише "за згодою сторін."..,,,
луцьк Показати IP 13 Червня 2018 16:15
Такі заяви пишуть і працівники структури , яка підпорядкована Міністерству Оборони. Не знали? Знайте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus