USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських нескорених, які повернулись із Австралії з медалями, зустріли в Києві

29 Жовтня 2018 15:44
У «Борисполі» зустріли чемпіонів національної збірної України в міжнародних змаганнях Invictus Games («Ігри нескорених»). У складі збірної виступали й волиняни Майя Москвич, Богдан Оксентюк та Василь Омельченко.

Спортсменам подякували за потужну підтримку. «Ігри нескорених» для них - сильна мотивація, адже життя після війни не закінчується. Чемпіони втомлені після довгої дороги, проте задоволені результатом.

У складі національної збірноїх на «Іграх нескорених» виступали й волиняни. Зокрема, лучанка Майя Москвич здобула дві золоті медалі у стрільбі з лука – у персональній та командній першостях. Ковельчани Богдан Оксентюк та Василь Омельченко представляють інші області.

Богдан Оксентюк здобув «срібло» на дистанції 50 метрів і «бронзу» на стометрівці. Загалом же ковельчанину вдалося зібрати повний комплект нагород – золоту медаль, якої бракувало, він виборов у змаганнях з бігу на дистанції 1500 метрів.

Василь Омельченко також виборов дві медалі для збірної України – «золото» у забігу на 400 метрів та срібло у стрибках у довжину.

Як повідомлялося, волиняни на «Іграх нескорених-2018» завоювали для української збірної чотири із семи здобутих золотих медалей, дві срібні й одну бронзову

Загалом українці здобули в Австралії 7 золотих, 10 срібних і 3 бронзові медалі. У медальному заліку Україна посіла п’яте місце. За співвідношенням кількості учасників та нагород українська команда має найвищий показник.

Іnvictus Games («Ігри нескорених») – це міжнародні змагання в паралімпійському стилі, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Їх започаткував британський принц Гаррі.

Через кожні 2 роки міняється склад команди.

Уперше «Ігри нескорених» пройшли в 2014 році в Лондоні. Наступні змагання відбудуться 2020 року в Нідерландах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus