USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Волинський ліцей – серед пілотних закладів, де першими в Україні запровадять реформу старшої школи

3 Квітня 2024 16:25
Володимирський ліцей імені Олександра Цинкаловського увійшов у когорту 25 закладів загальної середньої освіти України, де проводитиметься завчасна підготовка до пілотування старшої школи.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Із 2027 року в Україні почнеться реалізація реформи профільної середньої освіти. Учні зможуть обирати напрям навчання, курси та предмети, а школи проводитимуть якісну профорієнтаційну роботу та будуть відгукуватися на потреби учнівства в тих чи тих курсах. Така реформа потребує зміни змісту освіти та підходів до організації освітнього процесу.

Тому з 2025 року розпочнеться відповідне пілотування, до якого вже ведеться підготовка. Наразі обрано перших 25 закладів загальної середньої освіти для завчасної підготовки до пілотування. Ці школи стануть менторами для інших закладів, що приєднаються до реформи.

Читати ще: В Україні презентували посібник, як учителям говорити з дітьми про війну

Упродовж 3-4 квітня проходить дводенний форум «Реформування старшої профільної середньої освіти (академічні ліцеї)», до перегляду якого можна долучитися онлайн. На форумі можна буде почути про профільну освіту від представників шкіл із країн, де працює ця система, а також від спеціального гостя – Андреаса Шлейхера, засновника міжнародного дослідження PISA й директора з питань освіти та навичок ОЕСР.

Спікери форуму зосередяться на практичній інформації щодо організації профільної освіти. Зокрема, про концепцію реформи профільної освіти, про те як профільне навчання організовано в інших країнах, які є способи персоналізувати освітню траєкторію учня/учениці, що таке кар’єрне консультування і як його організувати, які є можливості для співпраці шкіл та ЗВО.

Читати ще: Цифровізація освіти: 609 шкіл Волині впровадили електронні журнали

Захід організовано за підтримки Швейцарсько-український проєкт DECIDE, що впроваджується ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus