USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський патрульний підробив документи, збрехавши, що водій п'яний

23 Січня 2020 15:02
За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомлено інспектору роти № 2 батальйону управління патрульної поліції у Волинській області про підозру у службовому підробленні, інформує пресслужба прокуратури області.

Увечері 22 січня 2019 року під час чергування патрульний затримав у Володимирі-Волинському водія, який нібито не виконав законних вказівок працівників поліції про зупинку та намагався втекти.

Провівши огляд чоловіка, аби виявити стан сп’яніння, поліцейський за допомогою драгера з'ясував, що той тверезий.

Попри це він доставив водія у Володимир-Волинський відділ поліції, де склав протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння).

При цьому патрульний вніс у документ завідомо неправдиві відомості про те, що чоловік був нетверезий, про відмову водія від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку, а також про те, що протокол складено у присутності двох свідків.

У подальшому постановою Володимир-Волинського міського суду провадження у справі відносно водія закрито у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Поліцейському ж нині повідомлено про підозру у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Зауважимо, що за службове підроблення санкцією ч. 1 ст. 366 КК України передбачено покарання у виді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прокуратура області також звертається до волинян із проханням повідомляти про відомі факти вчинення таких правопорушень працівниками правоохоронних органів на «гарячу лінію» Територіального відділення ДБР за телефоном 098-30-35-970.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Правдоруб Показати IP 23 Січня 2020 15:15
А свідків які сприяли підробці як покарали ?
Павлик Морозов Показати IP 23 Січня 2020 15:25
Наші Волиняки так не роблять, службовим підлогом не займаються. Наші Волиняки тільки хабарі беруть.
Опа до Павлик Морозов Показати IP 23 Січня 2020 16:33
відколи це Володимир-Волинський не наш волиняцький?
Ол Показати IP 23 Січня 2020 16:52
Дати три роки
Народна прокуратура Показати IP 23 Січня 2020 17:12
Це ж "моя нова поліція", найкраща, наймотивованіша, найчесніша, люди, які прийшли змінювати країну і в яких горять очі? Їх же так усі облизували, що сталось?
Анонім Показати IP 23 Січня 2020 17:34
В мене таке колись теж було(давно),зупинили,почали щось говорити про підозру ...впевнено погодився на продування, бо нічого не вживав,прилад показав 0.22...питали,чи маю бажання домовитися,в мене грошей при собі не було,виписали 130..суд покарав,сплатив штраф...Я довго не міг зрозуміти,чому так сталося,поки не побачив ролики в неті ,що капають алкоголь у мундштуки ..шкода,що раніше не знав про такі розводняки..Але,що зробиш вже..п.с.надіюся,що колись ті працівники знайдуть своє покарання за такі дії.
Vasik до Анонім Показати IP 24 Січня 2020 04:41
Розвели як лоха, чого вперся, щоб їхати в диспансер?
дідо Показати IP 23 Січня 2020 18:36
чого б це поліцкйському фальсикувати,якщо алкашів можна біля кожно бару наловити? ... знову"гуманний" суд став на сторону алкоголіка.
Адвокат Показати IP 23 Січня 2020 19:49
Ціна питання? Кому і 10000 не гроші. Вимагайте огляду лікарні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus