USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Волинський поліцейський – водіям: «У негоду дотримуйтеся безпечної швидкості і беріть з собою буксирувальні троси»

27 Січня 2021 17:06
Після рясного снігопаду всі дороги Волинської області залишаються проїзними, жодних обмежень у русі транспортних засобів не запроваджено.

Як підкреслив керівник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Волинській області Вячеслав Кирикилиця Суспільному Волинь, працівники патрульної поліції цілодобово стежать за безпекою дорожнього руху та за станом дорожнього покриття.

За його словами, після опадів снігу ситуація на дорогах області залишалася контрольованою і жодних ускладнень чи обмежень у русі не було.

«Протягом 26 січня на території обслуговування нашого управління було зафіксовано близько 10 ДТП. На щастя, вони незначні і без потерпілих. В основному автомобілі злітали з дороги. Хочу зазначити, що переважною причиною цих ДТП було недотримання водіями безпечної швидкості руху, тобто швидкості, під час якої водій може безпечно керувати транспортним засобом і контролювати його рух. У чотирьох випадках патрульні здійснювали регулювання руху під час діставання авто з кюветів», – сказав правоохоронець і додав, що, звісно, кількість випадків зносу авто з дороги могла бути більшою, адже не всі водії викликають на допомогу поліцію.

Речник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров натомість повідомив, що за допомогою із проханням витягнути автівки зі снігових наметів на телефон 101 переважно зверталися мешканці Луцького, Локачинського і Горохівського районів.

«Хочеться віддати належне організаціям, які обслуговують і утримують автомобільні дороги. Коли патрульні виявляють проблемну ділянку дороги, наприклад, де утворився сніговий замет, вони відразу повідомляють ці дорожні організації. Хочу сказати, що Держстандартом України передбачені терміни на усунення таких недоліків. Після закінчення опадів дороги, залежно від категорії, мають бути повністю очищенні від снігу протягом від 4 до 8 годин», – розказав Вячеслав Кирикилиця.

Як відзначив, протягом останніх днів екіпажі патрульної поліції не виявляли на дорогах транспортні засоби на літній резині.

«Законодавством не передбачено відповідальності за керування транспортним засобом, на якому встановлена літня гума у зимовий період. Правила дорожнього руху лише визначають, що залишкова висота малюнка протектора повинна мати певні розміри».

Поліцейський порадив водіям, які виїжджають на дороги в негоду, обирати безпечну швидкість, аби мати можливість контролювати рух транспортного засобу, та про всяк випадок прихопити з собою буксирувальні троси.

Нагадаємо, вчора, 26 січня, на території Львівської області, на ділянці дороги Р-15 з Червонограда до межі Волинської області, Служба автомобільних доріг ввела обмеження для руху вантажного транспорту.

Протягом дня на Волині фіксували ДТП. Так, у Горохівському районі рятувальники діставали з кювету два автомобілі, а в Луцькому районі до снігових заметів потрапили легковик і рейсовий автобус із пасажирами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus