USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

ВООЗ фіксує неймовірно низький рівень вакцинації від COVID та грипу

14 Січня 2024 07:45
У ВООЗ заявили, що низький рівень вакцинації проти останніх різновидів COVID-19 та грипу чинить тиск на системи охорони здоров'я.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У США, кількох європейських та інших країнах за останні тижні з'явилися повідомлення про зростання кількості госпіталізацій, пов'язаних з респіраторними інфекціями. У деяких регіонах спостерігають зростання смертності серед людей похилого віку, але воно значно нижче за пік пандемії COVID.

Тимчасовий директор ВООЗ з питань готовності до епідемій та пандемій Марія Ван Керхове зазначила, що рівень вакцинації проти грипу та COVID у багатьох країнах світу цього сезону «неймовірно низький».

Більшість оновлених вакцин, що використовуються в США та Європейському Союзі, виробляються компаніями Pfizer або Moderna. В Європі нові щеплення від COVID рекомендовані лише для груп високого ризику, таких як люди похилого віку та особи з ослабленим імунітетом.

Читати ще: Є Pfizer: де і як волинянам вакцинуватися проти COVID-19

За даними ВООЗ, рівень захворюваності на COVID також зростає в південній півкулі влітку, тому що це не сезонний вірус. Вакцини, як і раніше, дуже ефективно запобігають серйозним захворюванням, навіть якщо вони не блокують інфекцію, зазначають експерти.

За оцінками, цьогорічні щеплення від грипу, зроблені низкою виробників, знизили ризик госпіталізації на 52%.

У Європі грип циркулює з більшою швидкістю, ніж COVID, повідомляє Європейський центр з профілактики та контролю захворювань.

Читати ще: У ЄС не використали мільйони закуплених вакцин від COVID-19, – Politico

Минулого місяця у світі було зареєстровано 850 000 нових випадків захворювання на COVID і 118 000 нових госпіталізацій, що на 52% і 23% більше, ніж у листопаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Січня 2024 08:50
Та кому потрібна ваша отрута? Ви ж писали, що у всіх виробився імунітет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus