USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ворог намагається наступати на Бахмутському напрямку, – Генштаб

6 Грудня 2022 08:34
Російські окупанти продовжують збройну агресію проти нашої держави. Не припиняють завдавати ударів об’єктах цивільної інфраструктури, намагаються утримати тимчасово захоплені території, споруджуючи там оборонні рубежі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 6 грудня.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог продовжує вести наступ, активно застосовувати авіацію для підтримки дій своїх наземних угруповань. Обстрілів з танків та всього спектру артилерії зазнали 20 населених пунктів, у тому числі Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області. Ворог завдав ударів силами бойової авіації в районах населених пунктів Спірне, Кам’янка, Мар’їнка.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Бахмут, Андріївка, Яковлівка, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка Донецької області.

Ворог не припиняє обстрілів населених пунктів та позицій наших підрозділів уздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлах цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Минулої доби противник завдав масованого ракетного удару по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури України. Під ураженням опинилися житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури Вінницької, Київської, Миколаївської, Одеської та інших областей.

Противник випустив по території України 70 ракет Х-101, Х-555, Х-22, Х-59, Х-31 П і Калібр. Понад 60 ракет окупантів знищили підрозділи ППО Сил оборони України.

Зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

Минулої доби ворог завдав 17 авіаційних ударів і здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також п’ять ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили два пункти управління, вісім районів зосередження особового складу та важливий об’єкт супротивника.

Нагадаємо, у понеділок, 5 грудня, країна-терорист завдала восьмого масованого ракетного удару по Україні за останні два місяці.

Однак ЗСУ попередили, що у ворога все ще достатньо літаків, і Російська Федерація може знову атакувати українську інфраструктуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus