USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Врятувати музей-садибу Лесі Українки: нардеп просить кошти на ремонт

1 Травня 2018 18:10
Унікальна пам’ятка архітектури – музей-садиба Лесі Українки, що у Колодяжному за вісім кілометрів від Ковеля, – руйнується: частина штукатурки осипалась, тріщини пішли по всьому фасаду. Останній ремонт будиночків та веранди проводився у 1991 році.

Заходи з підтримання в належному стані приміщень, які постійно проводив музей власними силами та за власний кошт, вже не можуть забезпечити збереження пам’яток культури національного значення, якими є два меморіальні косачівські будиночки. Вони потребують невідкладного капітального-реставраційного ремонту. Про це повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

З проханням виділити кошти на реставраційні роботи народний депутат Ірина Констанкевич звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

«Прошу Вас розглянути питання виділення бюджетних коштів на виділення проектно-кошторисної документації на ремонтно-реставраційні роботи по збереженню косачівських меморіальних будиночків з наступним фінансуванням комплексу ремонтних робіт по садибі у 2018-2019 рр. до 150-річчя від дня народження Лесі Українки», – йдеться у депутатському звернені.

Відповідне звернення депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Олександр Омельчук зробив і до голови Волинської облради Ігоря Палиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus