USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь отримає в рази менше «митних» грошей на ремонт доріг

8 Червня 2018 15:40
Через підвищення індикативних показників для митниць, а також зміну методології розрахунку суми коштів, які залучають на ремонт доріг, Волинь отримає в рази менше коштів на ремонт доріг від так званого «митного експерименту».

Про це йшлося під час засідання виїзного засідання бюджетного комітету Верховної Ради у Луцьку.

Декілька років тому в Україні розпочали так званий митний експеримент, який полягав в тому, що половину суми перевиконання планових індикативних показників спрямовували на ремонт доріг в області. Завдяки цьому, зокрема, вдалось відремонтувати багатостраждальну дорогу Луцьк – Львів.

Проте, як зазначив керівник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький, через зміну методики розрахунку з початку 2018 року на ремонт доріг з митниці вдалось залучити лише 74,3 мільйона гривень. В той час як за минулий рік сума становила більше 700 мільйонів.

Це пов’язано з тим, що якщо раніше суму перевиконання рахували від однієї конкретної митниці, то тепер – від загального показника виконання індикативу всіма митницями. Приміром, митниця Волині план виконує, а частина інших – ні. Через це загальний (середній) показник виконання є низьким, через що неможливо залучити кошти на ремонт доріг.

«Спрогнозувати суму коштів, яку ми залучимо на ремонт доріг до кінця року, - неможливо. Бо це залежить не лише від економічної ситуації в країні та обсягу перевиконання індикативних показників волинською митницею, але й результатами роботи інших митниць країни», - резюмує Кривіцький.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЬ МОЖЕ ЗАЛИШИТИСЯ БЕЗ «МИТНИХ» ГРОШЕЙ НА РЕМОНТ ДОРІГ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 8 Червня 2018 16:00
То вже шось
11 Показати IP 8 Червня 2018 16:06
Ціни на топливо підніміть і дороги самі зробляться. От к*зли
Дмитро Показати IP 13 Червня 2018 19:33
Це називається децентралізація, все що область заробила лишає собі...... і майже нічого не віддаємо на Київ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus