USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Все відбувалось, як в голлівудських бойовиках», – евакуйована з Уханя лучанка

21 Лютого 2020 10:41
Серед українців, яких евакуювали з епіцентру спалаху смертельно небезпечної епідемії коронавірусу – китайського містечка Ухань – лучанка Ольга Батура. Дівчина пригадує момент свого прибуття разом з іншими українцями на рідну землю, як сюжет з голівудських бойовиків.

До цього дівчина тривалий час мешкала і працювала в Ухані. Але через загострення ситуації із поширенням коронавірусу вирішила покинути Китай і повернутися в Україну. Як виявилося, зробити це й не так легко.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на евакуацію разом з іншими українцями лучанка очікувала близько двох тижнів.

«Наразі я в нормі. Я вже казала, що готова до будь-яких поворотів у житті. Але так соромно за українців! Зі мною в автобусі їхало багато іноземців. Бачили б ви їхні очі, коли почали кидати каміння! Ото перед ними мені дуже соромно. Я вибачалась за цю «трагікомедію», - після прибуття розповіла Ольга.

Учора пізно ввечері лучанка розповіла, що уже в санаторії, і у неї та в інших евакуйованих, які перебувають на обсервації, все добре.

«Дорогою до санаторію все відбувалось, як в голівудських бойовиках. Соромно перед іноземцями, які їхали зі мною в автобусі. Українці «прославились», - каже лучанка.
Як повідомлялося, у Нових Санжарах місцеві жителі перекривали дорогу, аби евакуйованих із Китаю українців та іноземців не могли доправити до санаторію, де вони мають 14 днів мають перебувати в ізоляції. Вчора ввечері люди підпалили шини, дрова і почали кидати каміння в поліцію. Потому протестувальники закидали камінням автобуси з евакуйованими.

Найближчі два тижні лучанка та інші евакуйовані перебуватимуть в Нових Санжарах на обсервації. Усі вони підписали угоду про нерозголошення інформації, яка пов’язана з обсервацією.
Ольга Батура уже не вперше працює за кордоном, адже раніше протягом тривалого часу вона працювала на круїзних лайнерах.

«Мала змогу поспілкуватись з жителями різних країн. Громадяни інших держав добре відгукуються про нас, кажуть, що ми хороші люди, не щастило нам тільки з політиками. Я завжди пишалась тим, що я українка», - пригадує Ольга.

Вона зізналася, що дуже зраділа, коли 30 січня цього року їй зателефонували з посольства і повідомили, що уряд збирається евакуювати українців з Китаю.

«На початках чомусь була переконана, що наші не будуть цим займатись, бо у нас там багато важливіших проблем. Я пишалась тим, що про нас не забули. Писала в групі, де було багато іноземців, що нас заберуть, в той час, коли росіяни не були впевнені у своєму порятунку.

І от Казахстан полетів 1 лютого, Росія - 4 лютого. Про США і Європу навіть не згадую. Днями громадяни Казахстану мають завершити свій карантин, а ми тільки почали. Ви знаєте, Бангладеш, Папуа Нова Гвінея, Вануату (не знаю навіть, де ця країна) забрали своїх громадян. Так, є країни, які не проводили евакуації. Але вони одразу попередили, що не мають змоги це зробити. Вони хоч не давали марної надії своїм людям. А наші!? Як так можна «лажати»!? Про яку «європейську державу» мова!? Ми на самому дні! Та, попри все це, я все одно пишаюся своєю країною, і вірю, що колись спільними зусиллями ми все ж таки виберемося з «дна»! Все буде Україна!» - писала лучанка раніше.

Однак дівчина ще не знала, який «теплий» прийом влаштують евакуйованим з Китаю українцям вдома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Ом Показати IP 21 Лютого 2020 10:58
От вона робить селфі на вулиці без маски То вона едекватна? А люди які за свої життя в санжарі не адекватні? Те як влада і відомі українці висловилися про мирних людей показує що їм начхати на українців які живуть в Україні, для них українці тільки ті які за закордоном живуть або працюють
Хідео Кодзіма до Ом Показати IP 21 Лютого 2020 11:23
Почитайте хочаб загальну інформацію про інфекційні хвороби)) Нам потрібно боятися не вірусу, а недоумства окремих людей, котрі не маючи зеленого поняття лізуть з вилами на барикади
Шломо Луцкер до Ом Показати IP 21 Лютого 2020 11:26
Маска потрібна хворому, щоб той не розносив заразу, не кашляв на інших. Здоровій людині маска не потрібна.
Дід Панас до Шломо Луцкер Показати IP 21 Лютого 2020 11:52
Ось всі лікарі в Китаї і не носять маски.
Корiнний лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 11:07
" росiяни не були впевненi" дуже радi,до ви були впевненi I вас тепло зустрiли ,а не так як росiян камiнням.молодець.
Дід Панас Показати IP 21 Лютого 2020 11:10
Це результат роботи влади. Нульовий. Привезли і скинули. Треба було знайти ізольований в лісі медзаклад, а не в населеному пункті. Та ж червона калина на Рівненщині. Кому хотілося б мати таке сусідство? Влада про себе дбає.
Ойой до Дід Панас Показати IP 21 Лютого 2020 15:37
Яка різниця де знаходиться заклад, важливо щоб він був обладнаний згідновсіх вимог. Каналізація повинна мати очисні, водогін зворотні клапани, кімнати мають бути ізольовані з окремою вентиляцією - бокси, і відповідно зручності у кожній кімнаті. Тоді це не буде становити загрозу нікому на будь-якій відстані. Деякі країни відвозять людей подалі в чисте поле або як ви кажете в ліс чисто для перестраховки. Відносно масок: маска слугує для того щоб рідина яку видихає людина не потрапляла крапельним шляхом на іншу людину. Відповідно коли людина видихає чи чхає/кашляє всі рідина залишається в/на масці. Якщо маску буде носити здорова людина і на неї попаде рідина з вірусом, то в цій масці вірус буде лише рости, через що маски змінюють через певний час. Лікар же носить маску для того щоб в разі зараження від одного пацієнта не заразити інших. Носіння масок здоровими людьми на вулиці на свіжому повітрі просто безглузде за умови що поруч немає інших людей.
Хідео Кодзіма Показати IP 21 Лютого 2020 11:17
Що потрібно робити коли їде автобус в якому може бути небезпечний вірус? Правиньно! 1) Порозбивати в ньому вікна, нехай провітрюється! 2) Поставити свічку, зате щоб недоїхав 3) Усіх людей що в ньому знаходяться відправити в Чорнобиль (томущо на нього всім плювати окрім HBO ) 4) Повісити у себе над хатою прапор та розпалити багаття із шин щоб коптіло на всю округу відлякуючи єретиків із китаю
директор школи Показати IP 21 Лютого 2020 11:17
А що хотіти! Українськи канали відключили, інформація шириться лише слухами та перепостами! Далі буде! Дивимось РУСканали!
лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 11:25
спочатку накручують новинами про епідемію, а потім пишуть про ганьбу і шини. змі такі змі
Qwerty Показати IP 21 Лютого 2020 11:31
Люди?? Ви люди??? Чи скоти????
лучанка 2 Показати IP 21 Лютого 2020 11:55
Як заробляли гроші в Китаї, то про Україну не згадували, а як сталася біда то згадали про рідну землю , " додому вони хочуть", а хто їх туди посилав, жили б собі вдома і працювали б на неньку
Дід Панас до лучанка 2 Показати IP 21 Лютого 2020 12:07
Дай їм роботу на місці, вони їхати за тисячі кілометрів до роботи не будуть. Самі крутяться, виживають. І гроші сюди засилають. Щоб тобі зарплату на будові платити, за квартири які ти їм будуєш.
Лучанин до лучанка 2 Показати IP 21 Лютого 2020 15:41
Не всі такі як ви описали, деякі поїхали туди вчитися новим технологіям щоб потім примінити ті знання... шкода що нашій державі вони не потрібні.
лучанка 2 Показати IP 21 Лютого 2020 11:57
Як заробляли гроші в Китаї, то про Україну не згадували, а як сталася біда то згадали про рідну землю , " додому вони хочуть", а хто їх туди посилав, жили б собі вдома і працювали б на неньку
Такида до лучанка 2 Показати IP 21 Лютого 2020 15:48
А ви, коли вам погано не до матері біжете? От і вони до неньки приїхали. А туди вони по різних причинах поїхали і не вам точно їх осуджувати.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2020 12:11
Для мене досить того, що попереджали, щоб хворі не йшли на евакуацію із всіма. А що в результаті? Китайці зняли з рейсу трьох українців і іноземку, які прийшли на евакуацію хворі. Це нормально? Перш ніж писати про неадекватність мешканців Санжар - варто було б написати про безвідповідальність влади і тих, хто хворим приїхав до літака.
123 Показати IP 21 Лютого 2020 12:18
Дикарі.Все.
nutela Показати IP 21 Лютого 2020 12:24
Злякалися коронавірусу..... А не боїмося своїх дітей не вакцинувати від небезпечних інфекцій, не боїмося фальсифікувати щеплення, не боїмося своїх же не вакцинованих дітей відправляти на екскурсії в регіони де спалахи інфекцій ( того ж самого кору)?
nutela Показати IP 21 Лютого 2020 12:24
Злякалися коронавірусу..... А не боїмося своїх дітей не вакцинувати від небезпечних інфекцій, не боїмося фальсифікувати щеплення, не боїмося своїх же не вакцинованих дітей відправляти на екскурсії в регіони де спалахи інфекцій ( того ж самого кору)?
Ух Показати IP 21 Лютого 2020 12:35
Зі всього цього висновок один, які люди така і влада. Егоїстичне бачення всього навкруги, ні про яку єдність і мови немає. Один одного готові в ложці води втопити. Ніхто не хоче змінюватись, а ждуть чуда, коли на блюдечку подадуть. От такі ситуації найбільш точно характеризують нас українців. Але мабуть світ давно зрозумів, хто ми насправді
Орест до Ух Показати IP 21 Лютого 2020 18:41
100%
Вир Показати IP 21 Лютого 2020 12:46
При такій єпідеміологічній ситуації люди повинні сидіти вдома і не створювати товпу у якій легко розповсюджуеться любий у тому числі і короновірус. Мільярдний китай сидить вдома. Дотримаеться ізоляції. А кажуть китайців багато. А їх багато,тому що вони бережуть себе. А тут при єпідемії створюється товпа для розширення любої єпідемії, Розбили скло автобуса і випустили вірус з ізольованного приміщення. Тепер можно сміливо говорити, у разі негаразду хвороби,що не люди в автобусах винні (вони їхали у ізоляцію для убезпечення людей від віросу ) а товпа винна ,яка випустила вірус з автобуса через побите товпою скло автобуса. .
Остап Вакарчук Показати IP 21 Лютого 2020 12:53
Ось такі ми українці, це не паніка жителів Полтавської області, це щирий цинічний егоїзм, це наш укріїнський невідомий людству менталитет. За кордоном якби жили українці, наприклад в Канаді, США чи Великобританії, то якби біля них оселили таких хворих, мовчали б ті самі щирі українці та раділи тихенько в хустинку, що ще не заразились. Ще раз повторюю, - це просто страх і людський принцип, чому розмістили хворих людей не у Львові, чому не в Луцьку, чи Тернополі, чи Конча Заспі або Кривому Розі, а саме розмістили у Полтавській області. Чому чому, бо так вирішило керівництво країни, і це не обговорюється.
лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 12:56
Довготривалий час проживала та працювала в Ухані....Може б і не повернулася б...Але боюся.
Лютий Квітень Показати IP 21 Лютого 2020 15:16
Це точно як там сидять так державу сруть приплакують як їм тут ху..о а як півень смажений в сраку дзьобнув то назад полетіли і пох на все і вже і неху...о тут нормальні українці вдома працюють і як би не було ху..о намагаються тут піднімати економіку працюючи на металургійних комбінатах пекарнях свинофермах в фермерських господарствах і т.д і т.п
Командер Шеппард до Лютий Квітень Показати IP 21 Лютого 2020 22:43
"економіку підіймають на го...нофермах"? А для чого? Ех, дурнику, працюй лайновізником і гордись, це твій максимум
Арафат до Лютий Квітень Показати IP 22 Лютого 2020 01:33
Такі вони, запроданці. Поїхав знайомий свого часу на Італію. Довго не було... Потім приїздить, фото всілякі показує: «Ось такі в нас дороги, ось такі в нас сади, ось таке в нас те,ось таке в нас се» «В кого «в нас» ? - питаю. «Ну в нас , в Італії» «Не «в нас», а «в них»,кажу- і гидко мені тебе слухати. Кілька років допомогав твоій матірі по господарству поки ти нас на них змінював. Посварилися. Поїхав знов собі на Італію. А торік мати його розказує - хоче синочок повернутися додому, бо за біженцями життя не стало. Тільки грошів пришліть, бо в «нашій» Італії більш пів року без роботи. Випадок мілкий, але показовий
Остап Вакарчук до Ар Показати IP 22 Лютого 2020 10:24
Дійсно чесний та дієвий коментар. Мені сподобовся, ваш коментар Арафат.
Арафат до Остап Вакарчук до Ар Показати IP 23 Лютого 2020 09:56
Дякую
Психопланетарій, Лип Показати IP 22 Лютого 2020 20:03
Да что ви все сума сходите по этому коронавирусу. Украина и без коронавируса входит в пятерку стран с самой высокой смертностью в мире. В Украине ежегодно умирает 600 тысяч людей. Откройте криминальную или медицинскую статистику. Для сведения: убийства, только за январь-сентябрь 2019 года составляють - 4934 факта; за тот же период изнасилования составляют - 158 случаев; ДТП со смертельным исходом, погибают 10 человек на 10000 граждан Украины. Онкология в 2019 году унесла жизни 77 тысяч украинцев. Чаще всего это был рак легких, груди и желудка. 30 тысяч украинцев умерли в результате травм, отравлений и различных других факторов. 24 тысячи человек из-за поражения органов пищеварения. Инфекционные заболевания унесли жизни 12 тысяч человек. Чаще всего – это был СПИД или различные формы туберкулеза.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus