USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Всеукраїнський рекорд: луцькі учні написали найдовший лист Миколаю

18 Грудня 2018 17:43
Лист Святому Миколаю, завдовжки у 47 метрів, який написали учні Луцького навчально-виховного комплексу №10, потрапив до Книги рекордів України.

Так, офіційна реєстрація рекорду відбулася сьогодні, 18 грудня, за участі представника Книги рекордів України у західному регіоні Віталія Іваницького.

Варто зауважити, що участь у написанні велетенського листа взяли 609 учнів навчального закладу. Так, величезне «полотно» листа склали із багатьох менших листів.
До слова, попередній аналогічний рекорд був встановлений у 2017 році. Тоді довжина листа Миколаю Чудотворцю сягнула позначки у 33 метри.
«Цей рекорд ми приурочили до Дня Святого Миколая. Листи писали щиро, від душі дітей. І вийшло так, що написаний нами лист замахнувся на рекорд. Тож, до нас завітав представник Книги рекордів України Віталій Іваницький, наш випускник, для фіксування цього досягнення», - зазначив директор навчального закладу Олег Михальчук.
Тож, очільнику школи урочисто вручили документ, що засвідчує, власне, сам всеукраїнський рекорд у категорії «масові заходи» - «найдовший лист Святому Миколаю-Чудотворцю з найбільшою кількістю учасників акції».

«Хоча, згідно із календарем День Миколая Чудотворця завтра, але у навчально-виховному комплексі №10 свято уже сьогодні. Відчувається, що ви усі активно підготувалися до нього. Мені приємно сьогодні мати можливість зафіксувати рекорд для національного проекту «Книга рекордів України» щодо встановлення найбільшого листа до Миколая, написаного учнями школи № 10 міста Луцька. Вчора я спеціально виміряв лист він становить 47 метрів, а брали участь у його створенні 609 учасників. Тож сьогодні ви увійшли не лише в історію Луцька та Волині, а й усієї України», - наголосив Віталій Іваницький, представник Книги рекордів.
Окрім того він відзначив один із найщиріших, на його думку, листів Святому Миколаю. Його автором є учень НВК № 10 Дмитро Тишин, переселенець із тимчасово-окупованого Криму, який не просив у Чудотворця матеріальних благ для себе. Натомість хлопець попросив лише одного – аби Миколай повернув його домівку, а рідний Севастополь, щоб став українським.

Тож, за щирий патріотизм Віталій Іваницький подарував юнакові чотириденну поїздку до Австрії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus