USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Вшанували понад 20 воїнів: у волинській громаді з'явилася Алея пам'яті Героїв

14 Травня 2024 19:18
У селі Дубове відбулося відкриття Алеї пам’яті Героїв Дубівської громади – мужніх воїнів, які у боротьбі з російським окупантом впродовж 2014-2024 років віддали власне життя.

Про це інформують у громаді.

«Війна стала найбільшим випробуванням для українців, нашої національної гідності та волелюбності, і ця Алея пам’яті Героїв Дубівської громади має щодня усім нам нагадувати, якою страшною та жорстокою є ціна нашої свободи і незалежності», – зазначили в громаді.
Читати ще: У ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю Олегу Миткалику

Аби вшанувати подвиги Героїв, вклонитися пам’яті загиблих воїнів–земляків, зібралися жителі та гості громади, рідні та близькі загиблих воїнів, представники районної та місцевої влади, депутати, священнослужителі, представники установ та організацій, учні та студенти.
Алея пам’яті Героїв стане меморіальним осередком громади, де кожен, схиливши голову, згадає у молитві наших воїнів. Там розміщено стенди з іменами 24-х загиблих Героїв:

Артемук Олександр – назавжди 36;

Омелянюк Андрій – назавжди 23;

Данилевич Роман – назавжди 33;

Тарасюк Богдан – назавжди 24;

Киян Володимир – назавжди 33;

Кірєєв Ігор – назавжди 47;

Плеско Микола – назавжди 42;

Кравчук Микола – назавжди 39;

Іллюх Анатолій – назавжди 48;

Берега Олександр – назавжди 50;

Поліщук Світлана – назавжди 51;

Мацюк Микола – назавжди 54;

Кепенко Андрій – назавжди 36;

Сахарчук Микола – назавжди 32;

Ризванюк Олександр – назавжди 40;

Прозапас Андрій – назавжди 35;

Петенко Олександр – назавжди 29;

Бежан Петро – назавжди 47;

Омелянчук Микола – назавжди 56;

Льовкін Юрій – назавжди 35;

Левчук Андрій – назавжди 42;

Павліковський Дмитро – назавжди 30;

Кондратюк Роман – назавжди 45;

Віннічук Сергій – назавжди 38.
Представники духовенства звершили заупокійну літію за загиблими Героями, у молитві згадали імена військових та освятили Алею пам’яті Героїв Дубівської громади. Учні Дубівського ліцею пов’язали квітку соняха – символ мужності українських воїнів.

Зі словами скорботи та подяки до родин Героїв звернулися заступник голови Ковельської райдержадміністрації Сергій Самойленко та голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак.
Читати ще: В Олиці відкрили Алею Слави загиблих Героїв

Хвилюючою була промова голови громади Романа Троцюка: «Усі ми сьогодні зібрались аби вшанувати пам’ять наших воїнів світла, адже це найбільший біль для кожного з нас. Будучи різними за віком та професією, всі вони захищали Україну до останнього подиху і віддали за наше відносно мирне сьогодення, за незалежність та свободу найцінніше – власне життя. Доземно вклоняюсь усім рідним наших Героїв, матерям, дружинам, дітям. Від себе особисто та усієї громади дякую за виховання справжніх патріотів та вклоняюся перед їхнім життєвим подвигом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus