USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Повідомили, хто віддав наказ про обстріл нафтобази в Луцьку

24 Травня 2022 15:46
За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури командиру 23-го винищувального авіаційного полку 303-ї змішаної авіаційної дивізії 11-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони повітряно-космічних сил російської федерації заочно повідомлено про підозру у застосуванні засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у відданні наказу на вчинення таких дій.

Про це повідомляють у Волинській обласній прокуратурі.

За даними слідства, командир полку віддав підлеглому військовослужбовцеві злочинний наказ, на виконання якого 27 березня 2022 року літак фронтової авіації збройних сил росії зі штатним озброєнням вилетів з аеродрому тимчасового базування неподалік міста Барановичі у Республіці Білорусь та, не заходячи у повітряний простір України, здійснив пуск крилатої ракети, яка влучила у нафтобазу в Луцьку.
Влучання ракети у незахищений об'єкт цивільної інфраструктури завдало майнової шкоди на суму понад 136 мільйонів гривень.

Підозрюваного буде оголошено у розшук задля його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Прокурори працюють для того, аби жоден воєнний злочинець не уникнув відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 24 Травня 2022 16:44
На хвіст йому солі насипте.
ПАР Показати IP 24 Травня 2022 23:33
Оркостан розвалиться, а він не зможе найти місце на цій землі. І це буде всім військовим злочинцям. При 2 світовій війні найшли військових злочинців, а в теперишній час крім Сибіру їх кругом знайдуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus