USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Встановили імена українських полонених, яких розстріляли росіяни на Запоріжжі

28 Грудня 2023 16:07
Правоохоронці встановили імена українських військовополонених, яких розстріляли російські окупанти у Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в ефірі Радіо Свобода керівник Департаменту протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

«Ми можемо підтвердити справжність відео. Ми встановили наших військовослужбовців, які було жорстоко вбиті... У нас є дані про конкретну бригаду і конкретні прізвища і найближчим часом вони будуть відомі», – сказав він.

Читати ще: Росіяни розстріляли полонених бійців ЗСУ на півдні. Відео 18+

За словами Бєлоусова, правоохоронці мають підстави вважати, що до убивства українських військовополонених причетні представники 76-ї десантної дивізії РФ, яка відома своїми воєнними злочинами, скоєними на Київщині.

Представник ОГП наголосив, що цей випадок є непоодиноким, і, за даними українських правоохоронців, зафіксовано десятки випадків убивства росіянами українських військовополонених.

«Лише протягом останнього місяця в районі цього населеного пункту вже був випадок використання наших військовополонених як «живого щита». Це говорить про системність практик і про те, що це непоодинокий випадок. Це точно знає командування РФ, підлеглі якого здійснюють ці злочини», – зазначив Бєлоусов.

Він назвав розстріл українських військових цинічним порушенням третьої Женевської конвенції, яка стосується поводження з військовополоненими.

Читати ще: Розстріл полонених бійців ЗСУ: що відомо про новий звірячий злочин окупантів. Відео 18+

Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими загарбниками трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Грудня 2023 18:44
як діти малі, їй богу... звичаїв і правил тут, на війні, не існує.
Клава Показати IP 29 Грудня 2023 02:18
світ ще не втямив, що рашкою похєрєно всі домовленості і продовжує міндальнічати з нею ? - покійний Усамі бен Ладен на її фоні може здатись "жовтеням"..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus