USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вулицю у центрі Луцька пропонують перейменувати на честь героїв Чорнобиля

7 Жовтня 2019 12:29
Одна з вулиць міста носитиме назву Героїв Чорнобиля.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста 7 жовтня.

Голова обласного товариства «Спілки «Чорнобиль» Ростислав Кухтей озвучив пропозицію перейменування вулиці Пушкіна, що у центрі міста, на честь Героїв Чорнобиля. На цій вулиці розташований офіс організації, до того ж, виходили з розуміння порівняння того, що зробив для України Пушкін і що – ліквідатори та громадяни, постраждалі від аварії на ЧАЕС.

З його слів, окрім пасквіля на Івана Мазепу, Пушкін практично не писав про Україну. Водночас нараховується понад два мільйони постраждалих від аварії українців, з 800 тисяч ліквідаторів в живих лишилося менше 200 тисяч, у Луцьку проживають п’ять тисяч постраждалих та евакуйованих з зони відчуження. Ростислав Кухтей також відзначив, що більшість евакуйованих мешкають у мікрорайоні ЛПЗ.

Петро Троневич зазначив, що історична назва вулиці Пушкіна – Василівська.

Член комісії Леся Бондарук пропонувала розглянути варіант перейменування бульвару Дружби Народів (назви - радянського кліше) на честь Героїв Чорнобиля.

У підсумку, члени комісії вирішили перейменувати одну з вулиць міста на честь Героїв Чорнобиля, відповідні пропозиції робоча група повинна підготувати протягом двох тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 7 Жовтня 2019 12:48
" до того ж, виходили з розуміння порівняння того, що зробив для України Пушкін і що – ліквідатори та громадяни, постраждалі від аварії на ЧАЕС." Цікаве порівняння.
X Показати IP 7 Жовтня 2019 12:55
Може вистачить вже дурницями маятись?? Безумовно вони герої і заслуговують поваги, але вистачить вже змінювати назви вулиць і т.п. Займіться справді важливими справами, людям всеодно яку назву носитиме їх вулиця.
Крук Показати IP 7 Жовтня 2019 13:18
Тоді вже "Героїв Прип'яті"
Анонім до Крук Показати IP 7 Жовтня 2019 16:14
вулиця Сталкерiв
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2019 16:48
І що від цього зміниться?Герої виздоровіють,чи отримають більше пенсій?Чи людям краще від того стане? Краще зробіть світлофори де потрібно,переходи виділіть...та багато роботи є.
ДЕ Показати IP 7 Жовтня 2019 19:21
У цієї комісії світлофорами є назви вулиць.!
Знаю Показати IP 8 Жовтня 2019 13:51
На Пушкіна знаходиться організація чорнобильців. Тому й пан Кухтей ініціює так. А, взагалі, Пушкін не підпадає під декомунізацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus