USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ви відбудовуватимете Україну»: у луцькому університеті – день відкритих дверей для абітурієнтів. Фоторепортаж

21 Травня 2022 17:14
У Луцькому національному технічному університеті переконані, що війна закінчиться перемогою України, яку після капітуляції росії мають відбудовувати молоді українці. Тому сьогодні провели день відкритих дверей для абітурієнтів та їхніх батьків, а гаслом вступної компанії університету є «З вірою в ЗСУ обирай ЛНТУ».

Захід не обмежився лише лекціями про вступ та розповіддю про переваги університету, тут майбутні абітурієнти могли покататися на багі, відвідати сім локацій різних факультетів, які презентували найрізноманітніші технології, а також взяти участь в тренінгах та виграти призи від університету.
Про університет розповіла ректор ЛНТУ Ірина Вахович, яка зазначила, що політех – це навчальний заклад, у якому студент може звернутися до декана чи ректора в будь-яку пору доби та отримає зворотний зв'язок.

«В Україні сьогодні нелегкий час, мабуть, найскладніший період незалежності. Але ми дуже оптимістичні та не стоїмо на місці, щодня розвиваючись. Гасло нашої вступної кампанії – «З вірою в ЗСУ обирай ЛНТУ». У нас є сім факультетів та військова кафедра, на якій ви можете отримати звання молодшого лейтенанта запасу. Ця вступна кампанія нелегка, адже є частина територій, на яких тривають бойові дії. Кожен учень обирає: залишатися в Україні чи їхати за кордон. Але у нас так само є закордонні програми і на платній, і на безоплатній основі», – зазначила Ірина Вахович.
З її слів, унікальність ЛНТУ полягає у серйозному розвитку ІТ-сфери. Хай яку спеціальність студенти оберуть, вони не зможуть реалізувати її без ІТ. ІТ-програми мають знати аграрії, економісти, дизайнери. Адже без знання сучасних технологій ці спеціалісти не будуть затребуваними.
Відповідальний секретар приймальної комісії Ірина Бандура розповіла, що університет пропонує 58 освітніх програм на бакалавраті та 46 – на бакалавраті після коледжу. Цього року можна буде подавати п’ять заяв на бюджет та до двадцяти – на контракт. Вступ відбудеться або за результатами Національного мультипредметного тесту, або сертифікатів ЗНО за 2019, 2020, 2021 роки. Обов’язкова складова вступу будь-куди на будь-яку спеціальність та форму навчання – мотиваційний лист.

«Зараз на сході йде велика битва нашої держави за незалежність. Наші хлопці там тримають оборону, даючи нам можливість бути живими та здоровими. Ця битва буде переможною. Далі на нас із вами чекає величезна відбудова нашої держави, такого в історії країни ще не було. На цьому фронті вам потрібна буде своя зброя – знання. Якщо кожен з вас приймає виклик бути українцем, то ви станете студентами закладів вищої освіти нашої країни, зокрема ЛНТУ», – звернулася до абітурієнтів Ірина Бандура.
На захід завітало чимало майбутніх студентів, які залишилися задоволені побаченим та отримали всі відповіді на запитання про вступну кампанію.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus