USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В'їзд заборонено: які країни не приймають іноземців

12 Березня 2020 08:58
Незважаючи на безвіз та наявність шенгенської візи, в'їзд у деякі країни повністю заборонили.

Як інформує Європейська правда, президент США Дональд Трамп оголосив про заборону в'їзду для всіх іноземців, які у останні 14 днів відвідували країни шенгенської зони. На практиці це означатиме зупинку авіасполучення практично з усім Євросоюзом.

Повністю заборонили в'їзд в Ізраїль, але за винятком мандрівників, які планують перебування понад два тижні та мають контактну особу, в якої можуть відбути домашній двотижневий карантин.

Індія днями попередила всі авіалінії, що не пустить до себе мандрівників, які перед тим відвідували Італію, а також Францію, Німеччину, Іспанію або є громадянами цих держав. Навіть якщо вони мають чинну візу - та буде анульована. У четвер були посилені і ці заходи - індійський уряд планує скасувати всі без винятку візи певних категорій.

Скасування віз або безвізового режиму через коронавірус є не дуже частим, але й не надто рідкісним заходом. Кілька країн з-поміж тих, хто мали безвіз із Китаєм, зупинили його дію ще на початку епідемії, В'єтнам скасував безвіз для італійців тощо.

Перевірятимуть і громадян на наземних кордонах. Польські прикордонники вимірюють температуру і збирають деталізовану інформацію про мандрівників, які мусять заповнити спеціальний формуляр англійською чи польською мовою. Як українські, так і російські медіа повідомляють про зростання черг через додаткові перевірки. Однак про масові відмови у в'їзді через ці перевірки не повідомляється.

Першою на злам шенгенських правил пішла Австрія, яка закрила кордон для тих італійців чи подорожуючих з Італії, хто не має довідки про відсутність коронавірусу в організмі. Другою стала Словенія, яка повністю закрила кордон з Італією для пасажирського руху.

Водночас найбільші країни ЄС критично ставляться до обмежень руху в Шенгені. Президент Франції Еммануель Макрон назвав рішення Словенії та Австрії про закриття кордонів з Італією "поганими" і додав, що вважає більш ефективною боротьбу з коронавірусом в уражених регіонах. Німецька канцлерка Ангела Меркель також розкритикувала Австрію і Словенію та закликала "не ізолюватися".

Уряд Мальти оголосив про повну заборону на поїздки до та із п'яти шенгенських країн: Італії, Швейцарії, Німеччини, Франції та Іспанії.

Угорщина зупинила дію Шенгену на своєму кордоні з Австрією та Словенією (а також посилила контроль на кордоні з Хорватією). Окрім того, угорська влада повністю зупинила автобусне сполучення та рух пасажирських потягів до цих двох країн. Безумовна заборона в'їзду до Угорщини тих, хто має італійський паспорт. Виходячи із заяв представників уряду, заборона діятиме незалежно від наявності медичної довідки та інших обставин. Такого у Шенгенській зоні ще ніколи не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus