USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

«Викручує руки і ноги, а нюх і смак, як у вагітної»: інфікована волинянка – про нетипові симптоми COVID-19

25 Жовтня 2020 11:49
З 5 жовтня 2020 року мешканка Нововолинська Людмила Цимбалюк хворіє на COVID-19. Попри те, що більшість хворих на коронавірусну інфекцію скаржаться на відсутність нюху та смаку під час хвороби, у волинянки - досить нетиповий анамнез: у жінки, навпаки, загострився та дещо видозмінився нюх та смак.

Про це та про низку інших малоприємних симптомів і специфіку лікування Людмила Цимбалюк розповіла кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини особисто.

Як зазначила жінка, їй стало зле під час поїздки у Київ разом з онкохворим чоловіком.

«Лікуюсь ще з п'ятого жовтня. Як приїхала з Києва, коли возила свого чоловіка Володимира на першу хіміотерапію, так хворію і досі – COVID-19 не хоче відступати. Напевно, десь у столиці й підхопила. Спочатку на тестування мене не відправляли. Більше того, після п’ятиденного лікування сімейний лікар закрила лікарняний і я вийшла на роботу. Але мені знову стало зле. А згодом коронавірсну інфекцію підтвердив й тест ПЛР», - розповідає пані Людмила.
«Було дуже боляче – словами не передати. Викручувало все – кістки, м’язи»

З її слів, усе розпочалося із розладів травлення.

«Ще у Києві у мене розпочалася діарея незрозумілого походження. Я не надала цьому значення, випила таблетки і поїхала додому, до Нововолинська. По приїзду зранку вийшла на роботу у першу зміну. То була п’ятниця. А в неділю, 7 жовтня, у мене підняася температура 38.5. І ламало все тіло. Було дуже боляче – словами не передати. Викручувало все – кістки, м’язи…У понеділок, 8 жовтня, я зателефонувала лікарю. Але наша сімейна лікарка сама захворіла. Тож, мені порадили дзвонити до іншої», - розповідає волинянка.
«У нашій поліклініці є спеціальний кабінет, де й приймають хворих з температурою. Там постійні черги, у яких стоять і хворі з COVID-19, і ті, у кого його немає»

Попри те, що пані Людмилу все ще турбував кашель, після п’ятиденного лікування жінці лікуючий терапевт із поліклінічного відділення Нововолинської центральної міської лікарні «закрила» лікарняний.

Я п'ять днів була на лікарняному. Ніби краще стало. Кашель був, але лікарняне закрили. Знімок не показав запалення. А вже в суботу, 10 жовтня, я знову вмирала від високої температури. По направленню зробила у платній лабораторії аналізи, і вони показали запалення легенів. Лише на десятий день хвороби, 15 жовтня, мене направили здати тест ПЛР, результати якого і підтвердили COVID-19. Другий тест також дав позитивний результат. Сьогодні, 23 жовтня, я здала третій», - каже співрозмовниця.

Як пояснила пані Людмила, попри підтверджений коронавірус і законний лікарняний, вона змушена регулярно відвідувати поліклініку.

«У нашій поліклініці є спеціальний кабінет, де й приймають хворих з температурою. Там постійні черги, у яких стоять і хворі з COVID-19, і ті, у кого його немає», - каже волинянка.

«У мене смак і нюх, як у вагітної. Всі запахи різкі, все здається пересоленим»

Зі слів жінки, попри те, що великий відсоток хворих на COVID-19, скаржаться на відсутність нюху та запаху, у пані Людмили дещо інша симптоматика.

«У мене смак і нюх, як у вагітної. Всі запахи різкі, все здається пересоленим. Коли я сьогодні стояла у черзі до лікаря, на прийом прийшов чоловік, який скаржився на такі ж самі симптоми, як в мене. Йому вся їжа здається надзвичайно солоною.

Люди не відчувають смаків взагалі, а в мене навпаки - вони дуже сильні», - ділиться пережитим волинянка.

«COVID-19 дуже діє на нервову систему: у голову лізе різна маячня на кшталт «а нащо я живу взагалі?»

За станом на сьогодні, жінка скаржиться на задишку та депресивний стан:

«Температури вже декілька днів як немає. Але я проколола собі дуже сильний антибіотик. На нервову систему COVID-19 теж дуже діє – присутній стан нервозності, у голову лізе різна маячня, на кшталт «а нащо я живу взагалі?» і тому подібне. Якщо це ознаки депресії, то вона у мене є. Погано сплю. Зовсім нема сил. Трясуться руки. Будь-яка робота дається важко. Я все роблю з перервами. Мене охопила якась така безпомічність… Але тішу себе тим, що це з часом мине», - ділиться самопочуттям жінка.

Протягом десяти днів волинянка колола собі сильний антибіотик. Вартість одного дня лікування обходилась у суму трохи меншу, ніж 500 гривень. Через неефективність медичного препарату, за станом на сьогодні, Людмилі Цимбалюк замінили схему лікування – знову на антибіотик, але вже на інший.
Ситуацію ускладнює й те, що вже майже місяць співрозмовниця ізольована від своїх рідних – важкохворих чоловіка та доньки, оскільки не може дозволити собі наражати їхні життя на небезпеку.

«Попри важкий стан, Володя був змушений їхати у Київ на хімію сам. Йому було дуже погано. Але, Богу дякувати, медсестра і лікарка, яка проходить інтернатуру в Національному інституті раку, виявились дуже хорошими, і не відходили від нього аж поки йому не стало краще», - каже співрозмовниця.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що і чоловік, і донька жінки ведуть боротьбу із онкологією 4-ї стадії. Так, у Тетяни Куценко – рак молочної залози, а у Володимира Сівака – рак кишківника.
Враховуючи складну ситуацію, у якій опинилася ця сім’я, Людмила Цимбалюк просить усіх небайдужих про допомогу:

ПриватБанк 5168 7574 0887 1814 або ПриватБанк 5168 7551 0664 1083 Куценко Тетяна

ПриватБанк 4731 2191 1495 7628 або Ощадбанк 5167 4900 8537 9783 Сівак Володимир.

Розмовляла Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 25 Жовтня 2020 13:11
Цим людям, що горохом об стінку. Вони не ходили без засобів індивідуального захисту до хвороби, вони будуть ходити без засобів індивідуального захисту після хвороби. На фото видно, як вона одягла маску, то нехай не плачиться. Їм необхідно було себе берегти раніше, і не ходити без масок по ресторанах, кафе та барах. А зараз просять гроші на лікування. У Польщі де сьогодні ситуація щодо пандемії гірша ніж в Україні та де зараз перебуває більше мільйона заробітчан з України, поляки посилюють карантинні обмеження, і знову розпочнеться пачками заробітчани-українці туди назад, бігом розповсюджувати хворобу по своїх регіонах України. Та коли ти вже хоча і приїхав з тих заробітків з Польщі, то висиди вдома 7-10 днів на самоізоляції та піди здай тести чи часом не маєш коронавірус. Та де там самоізоляція, тільки но прибув із-за кордону, на наступний день вже пішов по друзях по знайомих, і здебільшого знову вештаються без засобів індивідуального захисту. Він же там у Польщі носив маску, бо поляки молодці за цим пильно стежать, його би зразу оштрафували на кругленьку суму. А вдома, в Україні, можна ходити без маски, попробуй щось скажи такому українцю-заробітчанину чи попробуй одного другого оштрафуй.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus