USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Винесли 20 тисяч доларів та ювелірку: на Волині обікрали будинок

12 Січня 2022 16:47
На Волині обікрали будинок. Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Крадіжка сталася у понеділок, 10 січня, в одному із сіл Колківської громади. Невідомий, скориставшись ключем, який власниця залишила поблизу будинку, проник до помешкання та викрав 20 тис. доларів США, ювелірні вироби. Жінка звернулася по допомогу до поліції.

Оперативники ківерцівської поліції, провівши ряд оперативно-пошукових заходів, вийшли на слід ймовірного злодія.

Сьогодні, 12 січня, його затримали та доставили до відділку поліції. Зловмисником виявився 22-річний житель міста Дубно Рівненської області. Частину викрадених грошей вилучили.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Йдеться про крадіжку, вчинену у великих розмірах.

Після оголошення рівнянину про підозру в інкримінованому злочині, йому оберуть запобіжний захід.

Санкція цієї статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Поліція Волині вкотре застерігає: левову частку крадіжок можна уникнути, якщо громадяни більш відповідально будуть ставитись до збереження свого майна.

Найперше – надійне місце для схову ключів від вхідних дверей, а ще краще – зробити дублікати для кожного члена сім’ї та носити їх із собою. Забудьте про «під килимок» або «на підвіконні» – це вже давно відомі схованки для злодіїв.

Важливо, щоб злодії не знали, коли вас немає вдома, та які цінності зберігаєте у помешканні. Не повідомляйте стороннім особам про те, що ви вирушаєте у відпустку, виїжджаєте до родичів тощо.

Обирайте якісні вхідні двері та надійний укомплектований замок.

Не зберігайте у будинку в одному місці значні суми грошей та ювелірні вироби. Обмежте коло людей, яким відомо про цінності у вас вдома.

Виходячи з будинку, зачиняйте двері, всі вікна та кватирки.

Якщо помічаєте незнайомих підозрілих осіб у своєму населеному пункті, повідомте про це на 102.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
юрій миколайович Показати IP 12 Січня 2022 17:10
Частину грошей вилучили а частину забрали опера за роботу.
Zahidnyak Показати IP 12 Січня 2022 22:15
Процентів 20 повертають " терпилі", далі 40 забирають " менти", і решту 40 дозволять залишити собі - на адвокатів і витрати " на зоні". Система працює приблизно так. Далі на злодія, за домовленістю, повисять парочку незначних "висяків", він отримає, якщо навіть це не перша судимість, років п'ять, але вийде на свободу за три, максимум. І далі - все з початку.
Тільки до Zahidnyak Показати IP 13 Січня 2022 09:06
Передивився дешевих серіалів про поліцію?))) «менти», «терпилі» омг. Згоден працівники поліції заберуть собі відсотків 20, так було завжди, але щоб зловмиснику залишали 40% це вже смішно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus