USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виріс в Африці та працював лісорубом: цікаві факти про життя Ілона Маска

3 Травня 2021 08:27
Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск виріс в небагатій родині в місті Преторія (Південно-Африканська Республіка). Його батьками були інженер Ерол Маск і Мей Маск, яка працювала моделлю.

Про примітні факти з життя американського бізнесмена і винахідника розповів у Твіттері користувач Пранай Патол, передає 24 канал.

Він розповів, що Маск прибув до Канади, коли йому було 17 років, маючи в кишені приблизно дві тисячі доларів. Він працював на фермі двоюрідного брата в Саскачевані і лісорубом у Ванкувері.
Ілон Маск в юності

Він сам заплатив за своє навчання в коледжі, у підсумку в нього утворився борг приблизно в 100 тисяч доларів.

У 1995 році Маск відправив резюме в компанію Netscape, але пізніше заснував власну – Zip2. Однак він не зміг дозволити собі орендувати одночасно офіс і квартиру, тому, запускаючи фірму, зняв тільки приміщення і спав там на дивані.
Зі слів Патола, Маск не міг купити собі другий комп’ютер, тому програмував ночами, а веб-сайт працював тільки вдень.

«Йому не дали ні особистих грошей, ні спадщини – нічого такого. Він повинен був пройти через це. Я не знаю, як ці тролі (в мережі, – ред.) можуть знову і знову поширювати нісенітниці. Це дійсно бентежить» , – захоплювався Патол винахідником.

Маск відповів на це в мережі, вказавши, що все вищесказане правда і жодних коштів від батьків він не отримував.

«Насправді, все навіть навпаки – я надаю фінансову підтримку своїм батькам», – написав він.
Довідка

Ілон Рів Маск (народився 28 червня 1971, Преторія, ПАР) — інженер, підприємець, винахідник, інвестор, мільярдер. Засновник компаній SpaceX, PayPal, Neuralink і The Boring Company, головний дизайнер (Chief Product Architect), генеральний директор і голова ради директорів Tesla Inc., що керує заводом Tesla. Входить до ради директорів компанії SolarCity, заснованої його двоюрідними братами.

6 січня 2021 року став найбагатшою людиною у світі, обігнавши Джеффа Безоса. У цей день статки Маска склали 188,5 млрд доларів — це на 1,5 мільярда доларів більше, ніж у Безоса, який очолював топ багатіїв із 2017 року.

19 лютого 2021 року знову став найбагатшою людиною у світі, вдруге обігнавши Джеффа Безоса. Перед цим список багатіїв три дні очолював Безос. У той день статки Ілона зросли до 200 млрд доларів, проти 194 у Безоса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 3 Травня 2021 12:47
Добре, що не в нас. В нас такого винахідника заклювали б.
лучанин до Анонім Показати IP 3 Травня 2021 13:21
до церкви повели б
Фанат русского мира Показати IP 3 Травня 2021 14:37
Этот ваш Илон Маск.
Крук Показати IP 3 Травня 2021 17:06
Ілон красафчег.
Куди піде наша душа Показати IP 4 Травня 2021 16:13
На той світ не понесе своє багатство. Яка користь людині,якщо весь світ здобуде,а душі своїй занапастить?Збирайте скарби на небі, а не на землі.Бо тут хай 100 років проживемо, а там вічність з Богом або в пеклі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus