USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Вистачить на озброєння невеликої армії»: ЗСУ показали російський «лендліз» у Лимані

3 Жовтня 2022 12:53
Збройні сили України знову поповнили запаси техніки та зброї завдяки «російському лендлізу». Нові трофеї їм дісталися після звільнення міста Лиман на Донеччині.

Кадри із зачищених територій поширили в Telegram «РИА Мелитополь» 3 жовтня.

«Тут вистачить трофеїв, щоб озброїти якусь невелику армію», – прокоментував один з українських воїнів.

На відео видно, як наші захисники збирають трофеї після взяття Лиману. Росіяни покидали свої бронемашини, танки й боєкомплект – щось підбите, а щось ціле чи зовсім нове.

Читати ще: У британській розвідці пояснили, в чому важливість звільнення Лиману

Також уцілілі танки й бойові машини піхоти (БМП) захисники витягували з дворів мешканців і територій підприємств, де їх під час окупації ховали російські військові.
Як повідомляли, 1 жовтня українські війська звільнили Лиман, попередньо взявши російське угрупування в «котел». Міноборони Росії заявило про відхід з Лимана росіян на «вигідніші рубежі».

Місто було повністю захоплено російськими військами 26 травня. Тоді українські військові вийшли з Лиману, підірвавши за собою останній міст.

Лиман є стратегічно важливим містом для подальшого контрнаступу ЗСУ на територію Луганської області – відкривається можливість піти на Кремінну і Сіверськодонецьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus