USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Виставка мисливських собак: головний кубок – у лучанина

27 Травня 2018 11:28
26 травняу Луцьку відбулася обласна виставка мисливських собак. Її організував і провів Волинський обласний відокремлений підрозділ ФСМУ.

До обласного центру завітало близько восьми десятків учасників з Волині, Рівненщини, Тернопільщини і Хмельниччини. Відкрив виставку голова ФМСМУ Ігор Жмурко. Він представив суддів – експертів національної категорії Віктора Дрокіна та Євгена Осадчука (обоє із Луцька), експертів І категорії Володимира Задерецького (м. Івано-Франківськ) та Володимира Коробчука (м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області).

Після традиційного кола пошани, розпочалися випробування у чотирьох рингах, де змагалися норові, лягаві, лайки, гончі.

Серед учасників цієї виставки було багато відомих собачатників. Зокрема, Анатолій Кондратюк, Олександр Наумич, Володимир Черняк, Володимир Жданюк, Вадим Суйва, Володимир Лотвин, Микола Фреюк, Віктор Мосійчук, Віталій Сльонзан, Віктор Семенюк, Володимир Ткач, Володимир Божко, Віталій Загородній, Сергій Федюра… Декотрі мисливці поприїжджали із дружинами (це ж не полювання!), декотрі побрали синів, як Віктор Михальчук зі Струмівки, а ось Сергій та Катерина Макушевичі взяли повболівати за їх сімейного улюбленця спаніеля Дану доньку Олександру, синів Максима та Олексія. Варто зазначити, що всі учасники дуже люблять своїх чотирилапих мисливців. І ця любов взаємна. Усі собаки наділені особливими якостями – швидкі, слухняні, вміють орієнтуватися на місцевості. Експерти оцінювали їх роботу за десятьма параметрами –здатність до пошуку, добутливість, майстерність, чуття, в’язкість, сила голосу і навіть його «співучість», вірність віддачі, швидкість переслідування звіра, слухняність. Кожен із представлених собак брав участь у мисливських заходах і справжніх полюваннях… Про кожного їх власники розповідали легенди, а заодно і свої пригоди на полюваннях не обминали увагою… Серед представлених порід були й унікальні…

– На цій виставці виявлено кращого представника української карпатської гончої, – мовить експерт Володимир Коробчук. – Це еталон породи, яка тільки формується… І поки що найкраща і найграціозніша її модель – собака Цитра Віктора Михальчука – у вас, на Волині.

Ця карпатська гонча у складі інших п’ятнадцяти собак-переможців також взяла участь і у битві за головний трофей виставки – кубок «Бестінг-1». Та цього разу у змаганні найкращих переміг епаньол бретон на кличку Атос лучанина Григорія Павленка. Йому і дістався головний кубок Волинської обласної виставки.

У четвірку кращих також увійшли пойнтер Юрія Водоп’яна (Рівне), німецький ягдтер’єр Ігоря Жмурка (Шацьк) та західносибірська лайка Анатолія Кондратюка (Ковель).

До організації заходу попри керівництва ОВП ФСМУ долучилися Віктор Мосійчук, Петро Грицюк, Анатолій Головенко, Софія Юрчук, студенти Шацького лісоколеджу Надія Чижевська, Марія Денисюк, Оксана Клейзун, Ангеліна Воротило. Про частування учасників обласної виставки подбали Петро Добрев, Володимир Якимчук, Дмитро Зубко, Іванка Пархомчук, Олександр Ковалик та Олександр Ковальчук – дружна команда мережі ресторанів «Чевермето».

Сергій ЦЮРИЦЬ.

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus