USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Виїжджали за кордон під виглядом моряків іноземних суден: СБУ ліквідувала схему втечі ухилянтів

16 Грудня 2022 13:54
Служба безпеки України заблокувала в Одесі канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

До організації нелегального трафіку причетна очільниця місцевого громадського об’єднання моряків, повідомили в СБУ.

Вона пропонувала потенційним призовникам приховано виїхати за межі України, прикриваючись нібито роботою на іноземних торгових суднах. Для цього зловмисниця забезпечувала своїх клієнтів підробленими документами про непридатність до військової служби.

Читати ще: 3000 доларів за втечу за кордон: на Волині ліквідували чергову схему для ухилянтів

Вартість «послуг» становила від 7 до 8 тисяч доларів з людини. Сума залежала від обставин і терміновості «зарубіжного рейсу».
Для реалізації оборудки зловмисниця створила організоване злочинне угруповання, до якого входив її батько. Саме він зустрічався з клієнтами, вів перемовини й отримував від них гроші за втечу за кордон.

Ще одним учасником групи є керівник місцевого навчального центру моряків, який використовував власні зв’язки в медзакладах для оформлення фальшивих довідок про стан здоров’я.

Читати ще: Брали за послугу по $6 тисяч: на Волині СБУ ліквідувала ще один канал втечі ухилянтів за кордон

Готовий пакет фейкових документів замовники отримували від кур’єра.

Для комунікації між собою зловмисники використовували анонімні месенджери й намагалися діяти максимально законспіровано.
Однак співробітники СБУ своєчасно викрили злочинний механізм і задокументували одержання майже 8 тисяч доларів за виготовлення «білого квитка».

У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці затримали організаторку угруповання, її близького родича і керівника морського навчального центру.

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України розглядають питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вазелінова олія Показати IP 16 Грудня 2022 15:43
От гамнюки! От і приклад того, що гівно плаває

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus