USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Ми потисли руки і я спав спокійно»: Ігор Палиця пригадав, як їздив до президента Придністров’я

10 Липня 2020 22:44
Народний депутат від Луцька, лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця вважає розмови про можливий наступ Росії – операцією із залякування українців та економічною диверсією. На його думку, люди, які сіють паніку, повинні бути звільнені в запас.

Про це волинський нардеп заявив 9 липня у ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Як відомо, напередодні командувач Військово-морських сил ЗСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ Російської Федерації з боку тимчасово окупованого Криму.

«Армію треба готувати до оборони своєї країни, не сіяти паніку в разі нападу ворогів. Якщо, не дай Бог, буде нападати ворог, треба захищати свою країну», – висловився парламентар.

Як приклад такої безпідставної паніки Ігор Палиця згадав події 2014 року, коли його призначили керувати Одещиною.

Нагадаємо 6 травня 2014 року Ігоря Палицю призначили головою Одеської ОДА. Вже наступного дня, пригадує він, відбулася нарада з усіма силовими органами.

«Я запитую: яка ситуація? Все пропало. Я думаю: ну куди мене призначили, все пропало, все згоріло, люди загинули, катастрофа на вулицях. Говорю: а що пропало?

За тиждень до цього Андрій Парубій, який тоді був секретарем РНБО, заявив, що у Придністров’ї сіло 16 чи 17 ІЛ-76, військово-транспортних літаків, висадилося близько 15 тисяч російських десантників. А там перед цим була 14-та армія Росії. Там залишилося дуже багато зброї. Плюс 30 тисяч дубосарських козаків, які озброюються. І скоро очікується напад на Україну зі сторони Придністров’я.

Я думав, у мене інфаркт буде прямо там. Я послухав і говорю: добре, давайте все зважимо і завтра зустрінемося. Вони виходять, залишається один працівник прикордонних військ, який відповідав тоді за розвідку. І каже мені: Ігор Петрович, ви цього всього не слухайте. В Придністров’ї не сідав літак з 93-го року. Там немає смуги. І щоб залетіти в Придністров’я, треба пролетіти або над територією Європи, або над Україною, а цей простір закритий.

На території Придністров’я – близько трьох тисяч російських військ, які були заведені туди через конфлікт з Молдовою у 91-93 роках. І вони там так і знаходяться. Ми, прикордонники, чітко рахуємо, скільки там випікається хліба, і більше хліба випікатися не стало за останній рік. Ми чітко рахуємо, скільки прилетіло в Кишинев людей з Москви і скільки вилетіло. І хто залишився, і їхні прізвища – ми все знаємо. І я вам пропоную: поїхали зі мною в Придністров’я – ви все самі побачите.

А Коломойський буквально за тиждень назвав Путіна так, як назвав (шизофреніком, – ВН), і був оголошений ворогом Росії. Я говорю: куди, як поїхали? Нічого, не переживайте, ми знаємо багато нюансів стосовно президента Придністров’я на території Одеської області. Я гарантую: там буде все спокійно.

І я розумію: якщо я з ним не поїду, то я або помру від інфаркту, або звільнюся з посади. Мені так стало страшно на тій нараді. І я кажу: ну, поїхали.

Через два дні він організовує поїздку. Я попереджаю Турчинова, що виїжджаю в Придністров’я. Він сказав, що я зійшов з розуму.

І я один з цим прикордонником переїжджаю на територію Придністров’я, їду до президента невизнаного Придністров’я, до Євгена Шевчука. Сідаємо в нього в кабінеті, випиваємо пляшку коньяку «Белый аист». І він каже: Ігор Петрович, в нас немає русских войск. Мы очень боимся вашего «Правого сектора». А я кажу: та у нас нету «Правого сектора». Так а кто же нас пугает?

Ми потисли руки і я спав спокійно, що зі сторони Придністров’я нічого немає. Якби цього не було, ми б теж нагнітали, копали рови, озброювалися. Я навіть не знаю, яка істерія була б», – пригадав Ігор Палиця.

«Те, що сьогодні відбувається, – це той самий шлях. Або щось хочуть вкрасти і лякають всіх нас нападом. Або хтось не хоче дати Україні економічно розвиватися. Це не просто так, що нам треба готуватися до війни. Це командувач військово-морських сил Неїжпапа так сказав, це ж авторитет. Замість того, щоб морякам будувати житло, які з 2014 року ще сплять на кораблях.

За це треба, ви мене вибачте, якби від мене залежало рішення, він би в той самий день був звільнений. Може, він і хороший фахівець, але той, хто сіє паніку, повинен бути звільнений в запас. Він не має права служити у військових органах України», – резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus