USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я куплю тобі какос, бабки – не вопрос». Гурт Latexfauna відіграв свій перший концерт у Луцьку. Фото

28 Листопада 2021 13:43
Тепла та безтурботна атмосфера тропічного літа, відчуття свободи та любові, тексти, близькі та зрозумілі кожному, іронія та якісне звучання – таким запам’ятають концерт київського дрім-поп-гурту Latexfauna лучани.

Виступ колективу, який називають ще суржик-поп-групою через використання української мови впереміш із соковитим суржиком, відбувся 27 листопада в розважальному центрі «Промінь».

Lime, Aloe, Odyssey, Kosmos, Kungfu, Kosatka, Doslidnytsya – під ці та інші пісні гурту лучани відірвалися на повну.

Свій виступ Latexfauna розпочала з композиції, яка принесла музикантам перше визнання, – Surfer. Уже з перших слів пісні «Бунгало, бунгало, в ньому димно і сонячно. Де ти була, де ти була, моя вовчиця? І де ти вже випила?..» присутні не тільки почали підспівувати артистам, а й вставати зі своїх місць, аби танцювати в такт вокалісту колективу Дмитру Зезюліну.
«Привіт, Луцьк! Ми вперше у вашому місті. Як правильно казати: лучани? Так як Лучано Паваротті? Ну, Паваротті ви сьогодні не дождетеся, канєшно. Сьогодні просто буде наша обична музичка, ми постараємося її зіграти так, як іграємо в себе на репетіциях, а може, даже лучче. Но не факт, скоріше всього, не факт», – пожартував Дмитро Зезюлін.

На його думку, використання суржику в текстах додає пісням Latexfauna справжності та чесності, адже він, як і багато хто з нас, не думає літературною мовою. Суржик, своєю чергою, несе в собі інший зміст, ніж відповідні слова літературної української мови.
Також вокаліст і автор пісень гурту пригадав: кар’єра Latexfauna розпочалася з пісні Ajahuaska, що дала назву однойменній першій студійній платівці колективу.

«З цієї пісні началася наша кар’єра. Ми записували її на комп’ютері в клавішника Саші (Олександр Мильніков, – ВН), а потом звели в нашого друга. Получилася така странна пісня, під яку ми потом придумували собі назву. Тіпа: яка назва має бути в групи, щоб вона в принципі цій пісні личила? Ми придумали назву Latexfauna, бо в нас з’явилася пісня Ajahuaska», – пояснив Дмитро Зезюлін.
Насамкінець музиканти зіграли, напевно, найбільш очікувану пісню вечора – фанкову композицію Bounty, яку самі артисти неодноразово називали піснею свого минулого літа.

«Сподіваюся, сьогодні ми стали для вас нормальним стартом вечора і ви цей день проведете ше харашо… Відсвяткуєте і завтра відпочините. Ну, вобщім, останній трек на сьодні – Bounty», – звернувся до присутніх соліст гурту.

Згодом усі разом співали:

«Радуги, нам завідують радуги,

Нам завідують радуги чуть-чуть.

Радуги, нам завідують радуги,

Нам завідують радуги чуть-чуть.

Стіки красоти вокруг

І ти мій самий любімий друг,

І ти не любиш носити бра,

А любиш моє чуство юмора.

Ти кричиш ура,

Я куплю тобі какос,

Бабки – не вопрос».
Відзначимо, що всі охочі перед входом до зали мали можливість придбати офіційний мерч групи. А новенькі світшоти для фанів Latexfauna розробив заснований у Луцьку бренд одягу Тaiapapaia. Родзинкою цього елементу гардеробу є вишитий на рукаві код, який сканується телефоном і відразу вмикає пісню Bounty у Spotify.

«Із чого почалася ця фантастична історія? Ми сиділи з Ксюнею (Оксана Кеда, – ВН) у майстерні десь у липні і просто зашивалися. Контент створювати не було часу, але треба було щось придумувати. І ось, вирішили записувати розмовні: шо віжу, то пою. Записали, прослухали. Один суржик. Думаємо: прослуховування Latexfauna зменшує наш словниковий запас. Відмітили їх в сторіс і навіть не думали, що вони помітять. А вони відписали, що навпаки розширюють його. І це чиста правда. І не тільки словниковий запас. Latexfauna розширяє горизонти, створює нові галактики», – поділилася в Instagram засновниця майстерні одягу Тая Просвірнікова.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Дідо Показати IP 28 Листопада 2021 14:10
М - мистецтво. Ги.
Реально Показати IP 28 Листопада 2021 14:33
дикий примітивізм.
Брати Г. Показати IP 28 Листопада 2021 14:36
наркомани на городі....
Олександр Показати IP 28 Листопада 2021 15:05
Який жах...
Кров з вух Показати IP 28 Листопада 2021 15:11
Суржик - Гмо з сала, балалайки та картоплі.
232 Показати IP 28 Листопада 2021 15:32
Нічого поганого в суржику немає.. Ми всі ним розмовляємо в побуті. Всі! Анекдот про вчительку української мови яка впала з велосипеда знаєте? А так звана музика цих діячів це і має на меті.. Визвати обурення...
До 232 до 232 Показати IP 28 Листопада 2021 15:51
Все вірно Ви написали, "ТАК ЗВАНА МУЗИКА ЦИХ ДІЯЧІВ".
Іван Показати IP 28 Листопада 2021 15:54
Нехай мене бог тяжко скарає за те, щоб я пішов до такого "співака" з такими "піснями" на концерт. Боже-боженько, мати Божа, Свята Богородице, врятуйте світ від цієї нечисті. Свят, свят, свят...
Петро Показати IP 28 Листопада 2021 16:06
Типовий лєкторат Зеленського.
Вова до Петро Показати IP 28 Листопада 2021 17:34
вони просто "під рошенкою" ))
Саша Показати IP 28 Листопада 2021 17:12
Одебілювальні пісні, звісно, в тренді, навіщо соухати нормальну музику для душі, якщо моожна послухати какос нє вапрос….
Іся Показати IP 28 Листопада 2021 17:57
Які довбо» грають, такі ж і слухають
гепезенянин до Іся Показати IP 28 Листопада 2021 18:17
цікаво,а яку музику слухають такі довбо,як ви?
Іся до гепезенянин Показати IP 28 Листопада 2021 18:35
Гепензенянську, довбенику
Внук до гепезенянин Показати IP 28 Листопада 2021 20:59
Таку як мій дідо слухав а не оцеє все
Поціновувавч Показати IP 28 Листопада 2021 18:16
Оце дно в коментах Краще б Винник і Полякова приїхали)
наркодиспансер до Поціновувавч Показати IP 28 Листопада 2021 19:50
ти правий, краще хай Полякова ніж "оце".. тьху, наркомани
Уася до Поціновувавч Показати IP 28 Листопада 2021 19:51
дно в твоїй голові, якщо таке "мистецтво" тобі до вподоби
Лучанка Показати IP 28 Листопада 2021 21:55
Деградація в чистому вигляді.
Лучано Показати IP 28 Листопада 2021 23:42
я трохи не зрозумів про Лучано Паваротті... цей гопник знає що Паваротті вже давно помер?
migel Показати IP 29 Листопада 2021 09:26
Знову переконався _ Луцьк то є ще поки дике село, ментально. Сама справжня периферія, де то McDonald два місяці обговорюють, невідомих їм сторонніх виконавців брудом поливають, самокати проклинають, все не так!)) Не зрозуміло єдине - то ми Європу, чи назад в СССР, де всього цього не було, га?)
рауль до migel Показати IP 30 Листопада 2021 07:27
Поплачься чоловіку в плече, прогресивний ти наш
Михайло Михайлович Р Показати IP 30 Листопада 2021 16:53
Такі "зірки" можуть світити хіба що під Жашковом в районі елеватора!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus