USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Як допомагають захисникам і цивільним у луцькому центрі реабілітації

3 Вересня 2023 15:08
Відновитися фізично та психологічно тим, хто пережив пекло війни, допомагають у Медичному центрі реабілітації учасників бойових дій Луцької територіальної громади.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

«Наша мета – підняти людину, відновити її фізичні, соціальні можливості, повернути до попередньої професійної роботи. Якщо це військовий, то повернути його до служби, наскільки це можливо. У нашому залі є тренажери та інші різноманітні засоби, які допомагають відновити людину. В команді працюють фізичні терапевти, асистенти фізичних терапевтів, ерготерапевти, асистенти ерготерапевтів, психологи, психотерапевти. Це команда, яка має єдину ціль – повернути людину до повноцінного життя», – наголошує фізичний терапевт КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької територіальної громади» Андрій Бухвал.

У залі фізичної реабілітації високої інтенсивності разом з іншими пацієнтами тренується Сергій. Чоловік має ураження головного мозку. Його було поранено на війні у березні минулого року, тож серед іншого лікування йому корисні вправи на вертикалізаторі.

«Я сюди потрапив два тижні тому. А загалом після останнього поранення моя реабілітація триває уже півтора року. Мені прилетіло в голову, і м’язи не слухаються мене. Тому треба працювати і працювати», – каже Сергій.
Пристосуватися до нових реалій життя поранених бійців навчають у залі для надання реабілітаційної допомоги з ерготерапії. Тут багато різноманітних тренажерів, аби пацієнти могли відновити базові побутові вміння.

Читати ще: Реабілітація військових у Луцьку: бійців заново вчать ходити після поранень на передовій

«Зазвичай ми навчаємо пацієнта самообслуговування: зварити собі їсти, поїхати до магазину, самому одягнутися, роздягнутися, прибрати після себе. Відповідно, залучаємо різні методики. Наша робота спрямована на пацієнта, ми працюємо задля його блага. Найважливіше в реабілітації – налагодити комунікацію з пацієнтом. Тоді нам стає набагато простіше працювати, пацієнт довіряє нам, ми працюємо в команді. Тому що реабілітація – це не одноосібна робота, а командна», – розповідає ерготерапевт КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької територіальної громади» Тетяна Ткачук.

Відновитись комплексно за кількома напрямками і військовим, і цивільним допоможуть професіонали центру реабілітації.

«Наш центр надає реабілітаційну допомогу за кількома напрямками: опорно-руховий апарат, неврологічні наслідки, посттравматичні наслідки і медико-психологічна допомога. Зі всіма напрямками ми справляємося. До нас достатньо звернутися. Якщо військовослужбовець у відпустці, то він може отримати скерування від свого сімейного лікаря», – поінформував в. о. директора КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької територіальної громади» Ігор Гнетньов.

Двері центру реабілітації відчинені для всіх. Звісно, пріоритет у лікуванні та обслуговування без черги – нашим захисникам, а також членам родин військових і внутрішньо переміщених осіб.

Читати ще: Відновлення після травм і хвороб: як у Луцьку працює реабілітаційний центр для учасників бойових дій

«Ми запрошуємо до нашого центру реабілітації для проходження реабілітаційного курсу. Вас буде зустрічати команда реабілітологів, лікарів фізично-реабілітаційної медицини. Також у нас є мультидисциплінарна команда: неврологи, травматологи, психологи, психіатри. Після проведення додаткових обстежень, які можливі в нашому закладі, – рентген-обстеження, УЗД-обстеження, а також енцефалографія, міографія – ми можемо підтвердити або встановити певний діагноз, скласти індивідуальний план реабілітації. Телефонуйте, ми вас чекаємо», – резюмувала завідувачка реабілітаційного відділення КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької територіальної громади» Альона Черкавська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стас Показати IP 3 Вересня 2023 17:15
Я житель Луцька, Після складної операції хотів зробити електроміографію в даному центрі . В реєстратурі вдповіли , що обслуговують тільки військових. Так що не все так райдужно, як говорять, хоча ми всі платники податків і в молоді роки теж служили в армії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus