USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як контролюватимуть процес вакцинації учнів з сіл у луцьких школах

13 Серпня 2019 16:52
Майже 2 тисячі дітей із навколишніх сіл навчаються у школах обласного центру. І, якщо раніше здійснювати контроль над процесом вакцинації таких школярів було досить складно, то відтепер щеплення учнів з району, які відвідують луцькі школи – під суворим контролем.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 13 серпня, розповіла директор КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

Так, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт поцікавився у медика, яким чином здійснюють контроль процесу щеплення дітей з навколишніх сіл, які навчаються у Луцьку, адже, за станом на сьогодні, у обласному центрі Волині середню освіту здобувають 1800 дітей з району. «Якщо ми можемо контролювати дітей з міста, адже усі вони у нас на обліку, то яким чином здійснювати контроль за дітьми з навколишніх сіл, які навчаються у наших школах?» - запитав посадовець.

На це Оксана Лєщинська відповіла, що луцькі медики тісно співпрацюють з сільськими та районними амбулаторіями:

«Ми контролюємо наявність щеплень в школярів з навколишніх сіл, які відвідують луцькі школи, тісно співпрацюємо з місцевими амбулаторіями загальної практики та сімейної медицини. Знаємо точну кількість таких дітей. Також ми звертаємось до обласного управління охорони здоров’я щодо посилення контролю за вакцинацією. Ми контролюємо наявність щеплень, маємо право не допускати до навчання. А вже сам процес вакцинації здійснюють безпосередньо на місцях, або ж у місці підписання декларації. Нас цікавить, власне, кінцевий результат – щеплена дитина чи ні. Тобто всі діти, які навчаються в Луцьку, незалежно від того сільські вони чи міські, у нас під контролем»,- відповіла очільниця міської дитячої поліклініки.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що в Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб: захворюваність на кір, багряницю, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Серпня 2019 19:07
Згідно законодавства будете контролювати?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus