USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Як луцькі студентки, залипаючи в ТікТок, придумали і запустили успішний бізнес

14 Квітня 2024 16:41
Хотіли продавати хоч би десяток на день, а продають понад сотню. Булочки з розтопленим сиром усередині, які роблять у центрі Луцька, за якийсь місяць стали дуже популярними. У черзі за смаколиком люди інколи чекають по дві-три години, і навіть, якщо вірити продавцям, спробувати випічку приїжджають зі Львова та Києва.

Черга на понад годину наперед. І це притому, що Cheese відкриті тільки місяць. Знаменита луцька булка з сиром зробила фурор у соцмережаж, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

Віка і Даша – подруги з восьмого класу. Про спільний бізнес мріяли давно. І не просто мріяли, а й пробували відкривати. Створювали і продавали декоративні свічки та посуд з гіпсу.

«Ми зробили свій бренд із декором і парфумерією для дому, а потім Cheese», – говорить Даша.

Віка свої перші гроші заробила на ринку: «Я продавала на базарі гриби з 11 років. Тато назбирає, я продам. Також яблука. Потім почала сама щось садити і продавати».

Ідея нової справи спала студенткам на думку, коли вони залипали у ТікТок. «Якісь чоловік і жінка їдять булки з сиром. Вони кусають і той сир так тягнеться… Я думаю: Боже, я це хочу», – пригадує Віка.

«Десь на наступний день ми дзвонимо до власника цих будиночків, кажемо, що хочемо робити, платимо оренду. Вже дороги назад немає. Він нам каже, що через 20 днів маємо відкритися», – додає Даша.

Віка вчиться на підприємицю, а Даша – на фармацевтку. Де звичайні студентки знайшли гроші на такий бізнес? Кажуть: заробили самі, без допомоги мами й тата. «Завжди відкладали, бо знали, що десь нам стрельне і ми захочемо щось. Ми рік-півтора тому почали працювати... Я вже все потратила би, але добре, що Віка заставила відкладати. Кажу: нащо тобі ті гроші, тебе ж батьки забезпечують, усе добре, давай відкладати. І навідкладали», – діляться Віка і Даша.

Пошук постачальників, купівля обладнання, розробка рецепту і планування фасаду. Це все мали встигнути дівчата менш як за три тижні. Найскладніше, запевняють, було зробити так, щоб сир тягнувся. До речі, рецептуру тримають у секреті. Кажуть тільки, що там є три види сиру.

«Ми перш заплатили оренду, а потім вирішили пошукати, який сир будемо варити», – говорить Віка.

Зрештою після численних експериментів удома бажану консистенцію таки вивели. Але радіти було рано. «За два дні до відкриття ми сиділи тут у будиночку й пробували це робити. І в нас уже починалася істерика, бо нічого не виходило. У нас Cheese робився за 15-20 хвилин... Сир був або рідкий, або густий», – згадує Віка.

Проблема, за словами дівчат, була в потужності плити, тож за два дні до відкриття довелося купувати нову. Ну і, звісно, без виробничих травм не обійшлося, зокрема попечених і порізаних пальців.

Для того, щоб зробити Cheese, потрібні всього лише плита, гриль, холодильник і кастрюля. Постачальників, говорять дівчата, знайти було легко. Щось шукали в інтернеті, а щось підказали батьки. До речі, батькам про відкриття власного бізнесу дівчата сказали вже після того, як заплатили оренду та почали офіційно оформляти точку.

«Віка каже: «Тату, можеш вивіску повісити?» А він: «Яку вивіску?» Ми булки з сиром відкриваємо. А потім я мамі кажу: «Хочу зареєструвати дещо на твій ФОП». Ми все на батьків реєстрували. Мама в шоці була», – діляться Віка і Даша.
Читати ще: Мати та донька. Історія бізнесу в умовах війни

Сир і булочки – не єдине, що використовують у роботі дівчата. Є ще додатки: свіжі помідори, квашені огірки, м'ясо курки. «Наприклад, помідори ми купуємо на базарі, тому що це домашнє. Хочеться, щоб все було домашнє, а не магазинне. Огірочки в нас домашні. Це огірочки моєї бабусі. Курочку я печу вдома», – перераховують Віка і Даша.

Дівчата дають роботу студентам. Зізнаються, що пізнали цей досвід на собі: коли хочеться бути самостійними і з власними коштами, а на роботу ніхто брати не хоче. Всього над Cheese трудяться близько 10 людей. Одночасно на точці працюють троє-четверо.

«Хочемо дати можливість студентам заробляти, бути незалежними від батьків, тому в нас зараз працюють хлопці і дівчата по 16-17 років. Не повний робочий день, а по кілька годин у вільний від навчання час», – додає Даша.

Про таку швидку популярність власниці й мріяти не могли. Кажуть, що спершу хотіли продавати хоча би 10 булок на день. А зараз, коли щодня збувають 130, мають у планах відкрити ще одну точку Cheese, а можливо навіть заклад. До речі, тепер дівчата – самі героїні ТікТок. Їхні відео з Cheese набирають до сотень тисяч переглядів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джесі Пінкман Показати IP 14 Квітня 2024 17:43
Ґ Ґ Ґ Ґ Ґ Ґ Ґ ґ ґ ґ ґ ґ ґ... Молодці кароч)
Коля Показати IP 16 Квітня 2024 10:09
Передайте студентам, щоб шапочки вдягали. Бо волосся у булочках не крепко смакує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus