USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як навчатимуться студенти луцьких вишів у другому семестрі

29 Січня 2021 18:03
У волинських вишав в лютому розпочнеться другий семестр. Луцький національний технічний університет планує повернути студентів до аудиторій, натомість Волинський національний технічний університет до 1 березня запровадить змішану форму навчання.

Як розповіла ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович Суспільному Волинь, після локдауну виш планує працювати в очному режимі.

«Навчальний семестр у нас розпочнеться 2 лютого і ми будемо пробувати працювати в очному режимі. Тобто ми чекатимемо студентів на пари в аудиторіях. Студенти теж зверталися до нас з проханням повернутися в університет. Дуже сподіваємося, що в нас усе вдасться», – сказала вона.

Ректорка наголосила, що університет має багато технічних лабораторій, робота в яких вимагає безпосередньої участі студента.

«У нас є дуже багато спеціальностей, які вимагають присутності студента, щоб він побачив, відчув, руками спробував щось зробити. Через це ми дуже сподіваємося, що нам вдасться повернутися до стаціонарного навчання, звичайно, з дотриманням усіх санітарних норм. Ми будемо робити скринінг на вході, діятимуть обмеження в кількості присутніх в аудиторії, – зазначила Ірина Вахович. – Школи, профтехзаклади, коледжі працюють, тому думаю, що й вища освіта повинна гарантувати високу якість навчання, а вона, однозначно, може бути тільки при живому спілкуванні викладача і студента».

Натомість, як повідомила проректорка ВНУ імені Лесі Українки Наталія Благовірна, в Лесиному виші другий семестр розпочнеться 8 лютого. Навчатимуться студенти в змішаному режимі до 1 березня.

«На сьогодні в нас ще в дистанційному режимі тривають державна атестація, а також екзаменаційна сесія і ліквідація академічної заборгованості. 8 лютого в нас розпочнеться другий семестр. Він теж переважно відбуватиметься дистанційно. Однак із дисциплін практичного спрямування, а також із дисциплін, які вимагають спеціалізованих аудиторій чи спеціалізованого обладнання, у розкладах відведені дні, де може бути передбачене очне навчання, тобто навчання в аудиторіях. Ми свідомо обрали змішану форму навчання», – сказала вона.

Як наголосила, з 1 березня студенти всіх спеціальностей денної і заочної форм навчання, якщо урядом не буде введено жорсткого карантину, повернуться до аудиторій. У навчальному закладі дотримуватимуться всіх санітарних норм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus