USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як поєднати щеплення підлітків проти коронавірусу з іншими вакцинаціями

15 Листопада 2022 07:46
Поєднувати щеплення проти коронавірусу з іншими вакцинаціями підлітків можна, але варто дотримуватися 14-денного інтервалу між вакцинацією проти COVID-19 та щепленнями проти інших хвороб.

Є виключення: щеплення проти грипу, які можна робити одночасно в різні руки або з будь-яким часовим проміжком. Про це повідомляють фахівці МОЗ, передає ТСН.

Чи можуть бути виключення

Якщо є необхідність у поєднанні щеплень, наприклад, у разі, якщо потрібно виїхати за кордон, то вакцинацію від інших інфекцій та щеплення від коронавірусу дозволено робити одночасно, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я № 1067 від 20 червня 2022 року.

Практика одночасного введення вакцин від кількох хвороб є безпечною та не перевантажує імунітет. Якщо цього вимагають обставини, це дозволено як в Україні, так і у світі.

Також у будь-який час можна робити екстрену вакцинацію, незалежно від того, коли було щеплення від COVID-19.

«Пам’ятайте, що не треба відкладати вакцинацію за календарем щеплень через хвилю коронавірусу. У 14 років підлітки мають отримати чергову дозу вакцини від поліомієліту, а в 16 років – від дифтерії та правця. Якщо ваші діти пропустили ці щеплення, їх потрібно надолужити якомога швидше», – повідомляє МОЗ.

Як зазначалося раніше, усі наявні в Україні вакцини спроможні надати захист від важкого перебігу зараження коронавірусом, зокрема й штамом «Омікрон».

Нагадаємо, минулого тижня на Волині зареєстрували 213 випадків захворювання на COVID-19. Серед хворих – 39 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 15 Листопада 2022 09:16
Діти України це піддослідні пацюки для транснаціональних корпорацій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus