USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як у Ковелі реконструюють стадіон. Фото

14 Листопада 2019 16:25
У Ковелі триває реконструкція стадіону «Локомотив», в рамках якої тут має з’явитися центр діалогу культур.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Будівельники ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» у новозведених підтрибунних приміщеннях штукатурять стіни, заливають бетонну стяжку, встановлюють вікна у роздягальнях. Також завершують монтувати накриття над глядацькими трибунами та залізобетонні конструкції, де будуть влаштовані пластикові сидіння.

Це перший етап будівництва. Його кошторисна вартість 32,5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші – понад 826 тисяч євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Зазначимо, Ковель разом із польським та білоруським містами-тезками Щучин виграли фінансування на реалізацію спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу.

Він передбачає створення такого культурного центру саме на базі стадіону «Локомотив».

Розпочато роботи і другого етапу – нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, каналізації та водовідведення. Їх вартість – понад 38 мільйонів гривень. Майже вісім передбачено у місцевій казні на цей рік. Місто розраховує отримати субвенцію з державного бюджету.

У Ковелі сподіваються, що, крім центру діалогу культур, на місці колишнього «Локомотиву» буде зведено і повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus