USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у Луцьку борються з борщівником

11 Червня 2019 13:26
В обласному центрі Волині з борщівником борються механічним способом, адже гербіцид нового покоління, який випробовували раніше, не допомагає.

Про це йшлося 11 червня під час оперативної наради у міській раді.

Так, як розповіла перша заступниця директора департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Тетяна Книш, від лучан надходили прохання знищити борщівник, який росте вздовж дитячої залізниці та на вулиці Шота Руставелі неподалік 20 школи.

Начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк натомість розповіла, що підрядник надав відеодоказ, що біля 20 школи борщівник знищили. Зокрема, на вулиці Шопена, 18 за Палацом учнівської молоді знищення борщівника розпочнеться сьогодні, цим займеться КП «Парки та сквери».

З її слів, нині підписано розпорядження про боротьбу з борщівником Сосновського, яке зобов’язує власників земельних ділянок доглядати за ними, натомість комунальну територію повинні доглядати комунальні установи.

Вона наголосила, що борщівник цілком можна знищити, викопавши його з коренем на 20-30 сантиметрів, але на це потрібно 4-5 років.

«Ми випробували гербіцид нового покоління, але він не дав результатів, тому повернулися до механічного методу», – резюмувала посадовиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus