USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як в Україні можна повернути гроші за навчання у виші

14 Лютого 2020 13:28
В Україні студенти можуть повернути частину грошей, витрачених на платне навчання, якщо мають офіційний заробіток, з якого сплачують податки.

Як пише видання Сьогодні, Олені Гончаровій податкова повернула близько 4 000 з 10 000 грн, витрачених на освіту в університеті.

«Я подала квитанції про оплату навчання. Паралельно я працювала, тому і подавала довідку про доходи, що сумлінно плачу податки. Через місяць мені повернули гроші. Кожен українець може отримати компенсацію – це реально», – розповіла Гончарова.

Якщо дитина ходить до приватного дитсадка або школи, батьки теж можуть звертатися за відшкодуванням податку. Компенсація стосується тільки освіти в Україні.

Щоб її отримати, треба оплатити навчання, зберегти квитанцію про оплату та отримати від роботодавця довідку про доходи. Оформити знижку можуть як сам студент, якщо він офіційно працює і платить податки, так і його батьки, дружина/чоловік.

Отримати знижку можна після закінчення податкового року. Тобто, щоб отримати компенсацію за оплату навчання за 2019 рік, необхідно подати декларацію до Фіскальної служби у період з 1 січня до 31 грудня 2020 року. У декларації потрібно вписати отримані доходи за рік і суму, яку людина заплатила за освіту. Протягом 60 днів гроші повернуть.

Повернути можна 18% від фактично сплаченої суми. Проте розмір заробітної плати платника податків повинен бути вище суми компенсації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 14 Лютого 2020 15:34
Сто відсотків реально! Сама так повертала,треба копію договору про навчання квитанції про оплату копії,в податковій купити і заповнити декларацію. І все. За місяць два кошти поступлять на карту яку ви вказали в декларації.
Анонім Показати IP 15 Лютого 2020 11:02
Це діє уже дуже багато років
Алуня Показати IP 17 Квітня 2020 15:18
А якщо це останній семестр останнього курсу? Мама не працює з 2020 р. Батька не має

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus