USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як відбувалися дебати претендентів на голів ОТГ у громадах Волині*

19 Жовтня 2020 18:00
25 жовтня в Україні – місцеві вибори. Цього дня ми обиратимемо очільників громад та депутатів. Охочих стати головами об’єднаних територіальних громад – чимало. За тиждень до дня голосування, 18 жовтня, у деяких громадах відбулися дебати між кандидатами на посади голів ОТГ.

Ківерці: прийшов лише 1 кандидат

18 жовтня у Ківерцях в приміщенні територіальної виборчої комісії були заплановані дебати за участі кандидатів на посаду Ківерцівського міського голови. На подію були запрошені усі кандидати на вищевказану посаду: Дворак Олександр, Жгутов Володимир, Ковальчук Олександр, Мисковець Ігор, Тананайський Юрій, Ткачук Валерій.

Дебати ініціював кандидат на посаду Ківерцівського міського голови Володимир Жгутов.

Напередодні, 16 жовтня у приміщенні ТВК відбулася організаційна зустріч кандидатів та їх представників щодо дебатів.

Дебати запланували розпочати о 14.00 18 жовтня в приміщенні ТВК, проте о цій годині був присутній тільки Володимир Жгутов, його представниця, яка транслювала подію у Facebook, модератор заходу – член Національної спілки журналістів України Ольга Куліш, а також голова і секретар територіальної виборчої комісії. Не зважаючи на те, що інші кандидати не з’явилися, дебати вирішили розпочати вчасно і згідно з регламентом.

Слово надали Володимиру Жгутову, він розповів про себе, зазначивши, що у 2018 році громада вкотре довірила йому керувати. Перша тема для обговорення стосувалася розвитку Ківерцівської ОТГ. Тобто, як формувати бюджет, де брати гроші і як їх витрачати. Також Володимир Жгутов розповів про найбільші бюджетоутворюючі фактори: податки на землю, податки з доходів фізичних осіб, акцизний збір, єдиний податок.

Дебати намагалися зірвати. Адже у цей час поблизу приміщення ТВК кандидата на посаду Ківерцівського міського голови Юрій Тананайський влаштував шоу.

У ТВК прийшли чоловіки, які закликали Володимира Жгутова вийти на двір до Тананайського. Модератор та члени виборчої комісії зауважили, що дебати проводяться між кандидатами відповідно до їх спільного рішення з дотриманням усіх карантинних вимог і місця вистачить усім.

Час та місце дебатів були погоджені ще 16 жовтня на оргзустрічі, в якій брала участь і представниця пана Тананайського – його дружина. Врешті чоловіки залишили приміщення.

На завершення, Володимир Жгутов зауважив, що у своєму житті він неодноразово брав участь у дебатах з іншими кандидатами на попередніх виборах і тоді ніхто не боявся прямої дискусії. Він наголосив, що дебати – це цивілізована форма комунікації між кандидатами.
Камінь-Каширський: із 11 претендентів на крісло голови дискутували 4

Із 11 претендентів на крісло мера публічно обмінюватися думками виявилися готові лише четверо – Світлана Сидорук, Володимир Маковецький, Юрій Каденчук та Любов Балицька.

Захід відбувся у районному будинку культури з дотриманням карантинних вимог. І хоч у залі були присутні до 50 осіб, люди мали змогу спостерігати за дискусією у мережі Facebook, де велася пряма трансляція з офіційної сторінки Світлани Сидорук.

На початку суперники мали змогу коротко розповісти про себе і свою програму. Потім відповідали на запитання своїх опонентів та присутніх представників громадськості.

Зокрема, Світлана Сидорук, яка є кандидатом від політичної партії «ЗА Майбутнє», чітко окреслила, як бачить пріоритети розвитку майбутньої Камінь-Каширської ОТГ, зауваживши, що працювати над цим має намір лише із фаховими та компетентними людьми.

Разом з тим Світлана Макарівна озвучила свої переконання в тому, що:

- «школи та дитсадки мають мати повноваження самостійно розпоряджатися коштами»;

- «районну лікарню потрібно забезпечити необхідним медичним обладнанням»;

- «у комунальному господарстві слід провести реорганізацію».

Закцентувала у своєму виступі Світлана Сидорук і на питаннях розвитку агробізнесу, фермерських господарств. А щодо наповнення місцевої казни, зауважила: «Головним джерелом наповнення бюджету бачу людський ресурс, тому що основою розвитку громади є люди».
Маневичі: 100 % явка

Дебати між усіма вісьмома кандидатами на посаду голови Маневицької селищної ради відбулися в районному Центрі творчості дітей та юнацтва.

Проведення дебатів ініціювало Маневицьке радіомовлення, а модератором зустрічі виступив віцепрезидент федерації дебатів України Антон Євтушок.

У короткому інформаційному блоці чинний голова та кандидат на голову Маневицької селищної ради від партії «ЗА Майбутнє» Олександр Гаврилюк зазначив, що будь-яка діяльність розпочинається із організаційних моментів, а тому перш за все буде проведена робота зі створення управлінського апарату.

«Спільно із депутатами будемо визначати, які завдання є першочерговими. А проблеми практично всі однакові – погані дороги, відсутність вуличного освітлення, електрифікація нових житлових масивів і так далі. Потрібно робити, аби в кожному куточку люди відчували увагу та підтримку влади», – зазначив Олександр Гаврилюк.

Усі вісім кандидатів мали можливість задавати один одному питання.

Від модератора зустрічі пролунало запитання щодо дій кандидатів в разі, коли інтереси громади і політичної партії, яку вони представляють, не співпадатимуть, на що Олександр Гаврилюк відповів, що в партії «ЗА Майбутнє», яка висунула його кандидатом, йому імпонує те, що усі нардепи-мажоритарники від Волині об’єдналися і що він поділяє цінності цієї команди, якими є чесність та дотримання свого слова.

Ольга РУДА


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus