USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як війна позначиться на цінах на овочі, фрукти та ягоди

24 Травня 2022 13:36
Регіони, в яких найбільше вирощують овочі та фрукти, зараз в окупації.

Про те, що буде з овочами, ягодами та фруктами та цінами на них, прогнозує президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник у публікації в agronews.ua.

Як зазначив експерт, з одного боку, зменшиться пропозиція, але з іншого боку, зменшиться і попит, адже значна частина населення виїхала з країни.

«Якщо говорити про овочі, то вони не будуть дешевими, оскільки південні регіони тимчасово окуповані. У центральних та західних областях збільшили площі під овочами, але все одно це не компенсує втрати постачання з півдня. Тому ціна на овочі буде досить високою», – каже президент УПОА.

З фруктами та деякими ягодами ситуація також буде складною.

«Щодо інших позицій, то, звичайно, зменшиться пропозиція кавуна, дині, черешні, абрикоса. Щось компенсується завдяки імпорту, а якихось продуктів, можливо, взагалі не буде. Але це не критично, оскільки такі фрукти не є продуктами першої необхідності», – зазначає Баштанник.

Щодо більшості ягід ситуація може бути менш складною.

«Якщо говорити про ягоди, то проблеми будуть лише переважно з поставкою полуниці. Ранньої буде мало, а ось пізньої та середньостиглої – достатньо. Інші ягоди (малина, лохина тощо) вирощуються переважно в західних, північних регіонах, тому пропозиція буде достатньою і ціни не будуть високими», – прогнозує Тарас Баштанник.

Раніше Кабінет міністрів України затвердив план заходів щодо забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus