USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як волиняни з особливими потребами здаватимуть ЗНО

25 Січня 2019 21:01
Під час реєстрації на проходження ЗНО особи, які мають особливі потреби, повинні вказати про це, додавши оригінал медичної довідки. Таким дітям будуть забезпечені усі необхідні умови для тестування, зокрема у Луцьку є заклад, який забезпечений усім необхідним.

Про це йшлося 25 січня під час прес-конференції у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Як розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, для осіб з особливими потребами в реєстраційній карті є помітка «потребую додаткових умов» - вказавши це, вони мають додати оригінал медичної довідки, яку видає лікар.

«Це можуть бути умови для дітей з вадами опорно-рухового апарату – потреба в пандусі чи в спеціальній туалетній кімнаті. Дітям з вадами слуху можна користуватися слуховим апаратом, для дітей з повною глухотою запрошують сурдоперекладачів, які мовою жестів розкажуть інструкцію щодо роботи та заповнення бланку. Для осіб з вадами зором може бути передбачене краще освітлення, вони можуть використовувати лупу, також може бути потреба у шістнадцятому шрифті», - зазначила Лариса Середяк та додала, що у Луцьку є навчальний заклад, який забезпечений усім необхідним.
Варто зазначити, що цього роки за допомогою шрифту Брайля можна буде здавати ЗНО з біології. Однак здати ЗНО з тестами, надрукованими шрифтом Брайля та шістнадцятим шрифтом можна буде лише на додатковій сесії влітку. Для дітей, які працюють з шістнадцятим шрифтом, додають ще 30 хвилин часу і вони працюють в окремій аудиторії.

Окрім того, діти, які мають вади серця чи хворіють на діабет, повинні надати медичну довідку. Зокрема, лікаря на пункті тестування повідомляють про таких дітей, і він має бути готовий, що в пункті тестування є дитина, яка потребує особливого медичного догляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus