USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як волинські мільйонери банкрутують у суді

8 Лютого 2023 14:46
Мільйонери, які на документах не мають ні нерухомості, ні активів, ні бізнесу, – у Волинському господарському суді продовжують банкрутувати багатії. Усе заради того, щоби не виплачувати кредити, взяті в державних банках.

Майже щотижня у Волинському господарському суді банкрутуються позичальники, які у 2007-2008 роках узяли в банках мільйони гривень кредитів. На відміну від людей із меншими сумами позик вони не гасили свої борги і не збираються цього робити, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нині в суді банкрутом прагне оголосити себе Ольга Зубанова. У 2007 році вона взяла два кредити. За одним кредитним договором отримала 2,881 мільйона швейцарських франків, за другим узяла позику на 2,247 мільйона євро.

Кредити вона не виплачувала. Згодом усе майно (підприємства, земельні ділянки та будинки) переписала на дітей і чоловіка. Зараз банк висуває їй претензію на більш ніж 160 мільйонів гривень.

У справі про банкрутство фігурують два підприємства: ТзОВ «НОРТ-ЕКСПОРТ» і ТОВ «Старий замок». У засновниках останнього нині фігурують її дочка Анна Косенко, син Юрій Мудрик і чоловік Сергій Зубанов. Сім’я має ще кілька підприємств, наприклад, ТзОВ «НОРТ-ПАК», у бенефіціарах якого – Сергій Зубанов, Ольга Мудрик (та ж Ольга Зубанова) та поляк Томаш-Петр Шалас. Ще одне ТзОВ «НОРТ» належить Сергію Зубанову та Ользі Мудрик-Зубановій.
Майно «НОРТ-ЕКСПОРТ» як іпотечне арештували та у 2016 році намагалися реалізувати через державний майданчик СЕТАМ. Ідеться про більш як гектар землі, цех на 771 кв. м, адміністративний будинок площею 257 кв. м, адміністративний будинок із допоміжними приміщеннями (137 кв. м), будівлю офісно-виставкового залу з виставковими приміщеннями (1326 кв. м) і будівлю офісно-складського приміщення (461 кв. м).

Торги згодом припинили. Зараз майно перебуває у власності ТОВ «Старий замок», яким володіють дочка, син і чоловік Ольги Зубанової.

Сім’я займається м’ясним бізнесом. Син Ольги Зубанової у Facebook постійно запрошує усіх завітати до магазинів «М’яско».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 9 Лютого 2023 02:27
нехай луцький суд забере під архів їх бар по Л. Українки (в підвалі суду)
Мавекс Показати IP 9 Лютого 2023 09:01
Махінатори бісові, комусь зобов'язання, а комусь кінці в воду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus