USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як виш у Луцьку працює в умовах обмеженого електропостачання

3 Лютого 2023 09:49
2 лютого – перший день навчання другого семестру в Луцькому національному технічному університеті. Попри відключення світла розпочали освітній процес в очній формі.

Про це розповіла Суспільному проректорка Надія Ковальчук.

Щоб встигнути провести пари, поки є електроенергія із 8.30 до 16.00, в університеті оптимізували розклад занять. Тривалість пар скоротили на 20 хвилин.
У виші навчається орієнтовно вісім тисяч студентів, 100 з них – дистанційно, бо виїхали за кордон через війну, каже проректорка. Одночасно в університеті може перебувати не більше 900 людей, на таку кількість студентів та викладачів розраховане укриття.
«Перші, другі, треті курси – більшість на очній формі навчання. Четвертий, п’ятий курси – змішана форма, оскільки більшість студентів працевлаштовані. За їхнім побажанням ми проводили опитування і близько 90 % обрали очну форму навчання», – зазначила Надія Ковальчук.

Як розповіла студентка першого курсу Соломія Повстяна, цього навчального року у першому семестрі на тиждень змушені були піти на дистанційну форму навчання.

«Це коли Росія провела атаку на Україну, тоді вимкнули світло, у нас не було можливості. Потім, коли усе відновилося ми вернулися в аудиторії», – говорить студентка.
Зі слів професора Ігоря Кривов’язюка, в умовах постійних відключень світла працювати важко і студентам і викладачам: «Такі умови є екстремальними, будемо так казати, в яких сьогодні знаходиться освітній простір і, зокрема, проведення онлайн-пар. Перебої часом накладали негативний вплив на ведення занять».

У Волинському національному університеті зараз канікули, навчання планують розпочати 20 лютого в очному аудиторному режимі, телефоном розповів Суспільному проректор Юрій Громик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus