USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Як захистити себе від домашнього насильства: у Луцьку відбувся науково-практичний форум «ПРО_ТИ_ДІЙ»

5 Квітня 2024 16:51
У Луцькому національному технічному університеті 5 квітня відбувся науково-практичний форум «ПРО_ТИ_ДІЙ», на якому студентів вишу інформували про проблему домашнього насильства. Мета заходу – підвищити обізнаність молоді щодо форм і проявів домашнього насильства, протидії йому та відповідальності, що загрожує кривдникам.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Зустріч організовано для комунікації студентів із суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. А це співробітники правоохоронних органів – поліції, прокуратури, судів, представники органів влади та громадських організацій, які працюють із постраждалими.
Із вітальним словом до учасників форуму звернулася заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. У виконавчому комітеті Луцької міської ради вона координує питання напрямку протидії домашньому насильству. Як повідомила Ірина Чебелюк, розбудова такої системи соціальних послуг у Луцькій громаді триває вже три роки.
Читати ще: В Україні працює новий мобільний застосунок для жінок, які постраждали від домашнього насильства

«Тривалий час ми активно створюємо систему допомоги і боротьби з домашнім насильством, – сказала заступниця міського голови. – Організовуємо простори, команди, виявляємо насильство в сім’ях. Першим кроком у цьому напрямку було відкриття кризової кімнати. Наступними стали системна робота наших психологів і мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства».
На жаль, кількість випадків агресії у сім’ях Луцької громади зростає. Про це повідомив голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк.
«У 2023 році до суду надійшло близько 1000 матеріалів по адміністративному провадженню і п’ять кримінальних проваджень щодо домашнього насильства. А в першому кварталі 2024 року подано вже близько 500 матеріалів. Ця сумна тенденція, зрозуміло, пов’язана з війною», – пояснив Анатолій Пахолюк.
Читати ще: «Домашнє насильство не має виправдання». Луцька поліцейська – про просвітницьку роботу та убезпечення жертви

У межах форуму відбулися дві панельні дискусії: «Правовий захист осіб, постраждалих від домашнього насильства» і «Соціальна та психологічна підтримка осіб, постраждалих від домашнього насильства».
Учасники форуму розповіли студентам про чинну систему надання якісних послуг постраждалим, їхнього захисту, покарання кривдника, реагування на насильство. Всі студенти також отримали буклети з контактами допомоги у випадку домашнього насильства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus