USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Щоб не повертати гроші в бюджет громади, волинянин подарував майно дружині

6 Жовтня 2023 22:39
Луцький міськрайонний суд задовольнив позов Луцької окружної прокуратури про визнання недійсним договору дарування майна, що його уклав підприємець з дружиною, аби уникнути стягнення з нього на користь Управління освіти Луцької міської ради майже 600 тисяч гривень безпідставно отриманих коштів.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Прокурори з'ясували, що підприємець, з якого за задоволеним позовом прокуратури мали стягнути кошти, отримані з бюджету, вирішив уникнути таких втрат і уклав договір, згідно з яким подарував дружині єдине належне йому майно – половину земельної ділянки у селі Боратин Луцького району.

Таким чином рухоме та нерухоме майно, за рахунок якого можливо було виконати рішення суду, а також кошти на рахунках боржника були відсутні.

Вивчивши законність відчуження майна, прокурори встановили, що воно належало підприємцю на момент їхнього звернення до суду з позовом про стягнення коштів і було відчужене під час розгляду справи.

У суді прокурори довели, що договір дарування майна було укладено з метою ухилитися від виконання рішення суду, а тому має бути визнаний недійсним.

Суд пристав на позицію прокуратури та задовольнив також вимогу про скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації права приватної власності дружини підприємця на подаровану їй ділянку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 7 Жовтня 2023 06:17
не розумію, навіщо подавати таку інформацію!? якщо вже щось знаєте, то пишіть, хто цей підприємець! Батьківщина повинна знати своїх "героїв". а так - мені особисто ця інфа нічого не дала!!!
ПДР до лучанин Показати IP 7 Жовтня 2023 11:02
Якщо ця інформація вам нічого не дала, значить знову ідіть в школу, в перший клас.
лучанин до ПДР Показати IP 8 Жовтня 2023 05:25
Можна подумати, що Вам щось дала ця інформація!? Якщо так, тоді Ви назвіть прізвище цього підприємця!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus