USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як заробітчани з України рятують польську економіку

28 Лютого 2018 11:47
Журналісти ВВС показали, як українські заробітчани рятують польську економіку, передає Gazeta.ua.

Робота, на яку наймають українців, часто важка і виснажлива. Поляки беруться за неї неохоче - платять замало. Тому часто заробітчани з України - порятунок для польських підприємців.

!Хто б тут працював, якби в сусіда, в мене, на сільському господарстві, на будівництві не було українців? Хтось мав би виконувати цю роботу. І цікаво, хто? Це була би проблема. Частково я поділяю цю думку, що без українців не обійтися», - говорить власник підприємства з вторсировини Сільвестр Лех.

Попит на українських працівників у Польщі зростає. Найперше через те, що тисячі поляків виїжджають заробляти до багатших країн.

«Якби польські працедавці не наймали працівників з України, багато підприємств зменшили б обсяги свого виробництва або зупинили б його. З цього боку ми можемо говорити про те, що українці рятують польський ринок праці», - каже речниця рекрутаційної агенції Моніка Банись.

В Україні масовий виїзд за кордон спричиняє нестачу працівників на ринку праці. Особливо це відчувається поза межами Києва.

«Знайти кваліфікованого дорожника, сантехніка, будівельника фактично неможливо, бо люди переважно мігрують. І мала би бути якась державна стратегія, як українця залишити працювати в Україні», - зазначає мер Хмельницького Олександр Симчишин.

«Назви мені причину, щоб я не поїхав. Де мені знайти нормальну роботу в Україні?» - пояснює заробітчанин Микола.

Зауважимо, понад 2 млн українських іммігрантів перебувають у Польщі. Завдяки цьому безробіття в країні знизилося до рекордного рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 28 Лютого 2018 12:26
В Луцьку отримую 9000грн в Польшу знайомі кличуть на таку ж саму роботу за 25000,ясно що не золоті гори, але в рази більше.Як би наші бізнесмени хоча-би 15000 (при теперешньому курсі)платили я б нікуди не їхав, а так попробуй прокорми, вдягни, і т.д.дітей за 300у.o в місяць коли за один газ половину треба віддати
Теж лучанин до Лучанин Показати IP 28 Лютого 2018 14:01
9000 то ще нормальна зарплата, а в декого в рази менше
Нарiд Показати IP 28 Лютого 2018 13:56
Давайте об'явимо вiйну Польщi i здамось в полон.
волиняка Показати IP 28 Лютого 2018 23:47
а давайте і без війни здамося

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus