USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Як зробити скріншот на ігровій клавіатурі*

8 Грудня 2022 10:32
Необхідність зберегти інформацію на екрані виникає досить часто. Найшвидший і найпростіший спосіб це зробити – скріншот.

Для цього передбачені комбінації клавіш, які допоможуть зробити миттєвий знімок. Цей спосіб буде корисний і для тих, хто планує купити ігрову клавіатуру, коли стандартна клавіша Print Screen може не функціонувати або взагалі буде відсутня. Це завадить зберегти важливі ігрові досягнення або цікаві моменти. У цьому разі виручить один із трьох простих способів, які доступні в будь-якій ОС Windows.

Спосіб № 1: активувати PrtScr

Часто ця клавіша є, але при натисканні на неї нічого не відбувається. Щоб отримати можливість робити скріншоти, її необхідно увімкнути, перейшовши до наступних розділів:

- параметри ПК;

- спеціальні можливості;

- клавіатура.

У вікні, що відкриється, потрібно вибрати Print Screen і натиснути «Увімкнено». Після цього достатньо лише натиснути на цю клавішу – і знімок екрана вирушить в буфер обміну. Після запуску Paint зображення можна обробити та зберегти.
Спосіб № 2: альтернатива Print Screen

Деякі виробники вирішили використовувати кнопки PrtScr у нових клавіатурах. Її функції були передані на одну із клавіш ряду F: варто вивчити цей ряд уважніше, щоб знайти відповідний напис.

Щоб зробити скріншот, потрібно одночасно натиснути Fn+F(з потрібною позначкою), запустити Paint і задіяти комбінацію CTRL+V, або натиснути на вільний простір правою кнопкою миші та вибрати пункт «Вставити».

Спосіб № 3: комбінації клавіш

Тим, хто використовує Windows 10, буде корисна нова функція, реалізована в цій операційній системі: «Фрагмент і малюнок». Можна виділити певну область або зробити знімок всього екрана.

Для запуску необхідно одночасно натиснути комбінацію Win+Shift+S. На екрані з’явиться виділення, розміри якого можна змінювати, вирізаючи певні ділянки. Користувачеві лише потрібно зробити вибір і вставити знімок в Paint. Система автоматично збереже файл у папці «Зображення», але можна вибрати будь-яку іншу адресу для зберігання даних.
Альтернативний спосіб зробити скріншот екрана

Якщо жодні з доступних способів не влаштували користувача, то в цьому разі варто встановити спеціалізоване ПЗ. Варіації безкоштовних програм численні: можна віддати перевагу багатофункціональним рішенням або встановити додаток, єдиним завданням якого стануть екранні знімки. Головне, завантажувати файли виключно з перевірених джерел, щоб операційна система не зазнала вірусної атаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus