USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Яка доля автобусів «Богдан», що їздили на маршрутах у Луцьку

17 Липня 2020 15:36
Нині автобуси «Богдан», які їздили автобусними маршрутами в обласному центрі Волині, простоюють близько семи років. До того ж, більшість з них не є у власності Луцького підприємства електротранспорту, хоча кошти за них заплачені.

Про це йшлося 17 липня під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Нагадаємо, у 2007 році «Луцьке підприємство електротранспорту» взяло у компанії автобусів аж на 20 мільйонів гривень.

Як розповів керівник ЛПЕ Володимир Пуц, що за маршрутки «Богдан» нині розрахувалися.

«Я пам’ятаю, що в 2011 році здав ці автобуси заступнику, вони були на ходу. В 2017 році я прийняв їх під забором. Вони сім років простоюють, найголовніше, що вони ще не у власності підприємства, а у власності корпорації «Богдан-лізинг», тому що вони є заставою у банку, який згодом збанкрутував. Наразі питання знаходиться у підвішеному стані. У нас є цілі стоси переписок та судових справ.

Як результат – у власності ЛПЕ перебувають тільки шість автобусів, а 41 – у власності «Богдан лізинг». Їхня доля дуже сумна, адже якщо транспорт не їздить пів року – це вже проблема, а якщо сім років… Ці агрегати потребують капітального ремонту, а двигуни там англійські і американські, а коробки корейські. Їх відремонтувати не так просто», – поінформував Володимир Пуц.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мешканка Показати IP 17 Липня 2020 15:56
Згадав. Як брали треба було думати
Лучанка до Мешканка Показати IP 20 Липня 2020 10:35
Договір укладався ще у 2007 році. За цей час помінялось 5 директорів ЛЕП та стільки ж мерів. Маємо те, що маємо.
Я не робот Показати IP 17 Липня 2020 16:40
Брав Шиба і брав в кредит (лізинг). Цими автобусами Шиба відкинув фінансовий стан Луцька на 10 років назад і не поніс покарання. Потім Романюк 3 роки розй**увався з цими боргами. Шиба може керувати хутором Рудка Селецька чи Рудка Козинська. Але без допуску до фінансів.
Микола Показати IP 17 Липня 2020 20:39
В деяких селах є або дивна баба, або такий самий дід, які ходять по празниках чи то по весіллях по хатах - а мо шось перепаде. Бо в себе - ані курки, ані свині. Отак і Шиба - член всіх партій землі волинської - з нього міський голова був, як з ... молоток. Він не тільки на автобуси напозичався - він і в похресників не гребував гроші позичати. От зараз розпочнеться виборча компанія - він знов вилізе !
Лучанка Показати IP 20 Липня 2020 09:01
Це був абсолютно невигідний і кабальний договір як для міста, так і для підприємства. Виграв у цій ситуації лише наш автозавод, який вдало позбувся своєї продукції. Ці автобуси будуть у заставі до тих пір, поки "Богдан-Лізинг" не погасить свої багатомільйонні борги перед банком. А гасити ці борги він не поспішає. Ось така сумна і тупікова ситуація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus