USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Які країни вимагають при в'їзді довідку про коронавірус і де здати аналізи в Луцьку*

22 Червня 2020 17:50
У зв'язку з пандемією COVID-19 в організації в'їзного, виїзного та внутрішнього туризму відбулися серйозні зміни. Для в'їзду в які країни українцям потрібна довідка про коронавірус і де її можна отримати?

Найбільша кількість охочих до подорожей українців налічується в західних областях країни. Серед жителів цих регіонів ніколи не бували за кордоном лише 54%, а ось в інших частинах України ця цифра сягає 70–78%. Але якщо раніше, завдяки безвізу, наші громадяни могли вільно перетинати кордон, то тепер вимоги до його перетину посилилися.

З 15 червня відкриті пропускні пункти через державний кордон нашої країни. Також дозволено в'їзд в Україну для іноземців, за винятком жителів територій зі значним поширенням коронавирусной інфекції і тих, хто перебував на таких територіях протягом останніх двох тижнів.

Однак багато карантинних обмежень залишилося в силі. Так, літати до країн Євросоюзу мають право ті українські громадяни, які:

- мають близьких родичів – громадян країни призначення;

- мають дозвіл на роботу та/або проживання в цій країні;

- мають офіційний дозвіл на сезонну роботу.

Наприклад, консульські відділи чеських диппредставництв в Україні відновили прийом візових анкет і видачу робочих віз українцям. Однак при цьому кожен іноземець, що в'їжджає в Чехію, повинен пред'явити довідку про негативний тест на коронавірус. Термін дії такої довідки – не більше чотирьох днів. Аналогічний документ необхідний і при в'їзді в деякі інші країни. З повним переліком умов в'їзду в усі країни світу можна ознайомитися в документі Міністерства закордонних справ України.

Довідка про відсутність коронавірусу Ця довідка є офіційним медичним документом, який підтверджує, що на момент його видачі людина не хворіла на коронавірус SARS-CoV-2.

Коли видається така довідка?

Видають її відразу після проходження ПЛР-дослідження.

Що таке ПЛР-дослідження?

ПЛР розшифровується як «полімеразна ланцюгова реакція». Це високоточне дослідження, що дозволяє встановити наявність в крові самого коронавірусу, навіть якщо в організмі знаходиться мінімальна кількість його генетичного матеріалу.

Аналіз на ПЛР беруть шляхом мазка зі слизових оболонок ротоглотки або носоглотки.

Де отримати довідку?

Її видають сертифіковані лабораторії. У Луцьку ПЛР-дослідження на коронавірус проводить багатопрофільна медична лабораторія МедЛаб.

Філії лабораторії розташовані в різних районах міста, а результат аналізу буде готовий через 2 робочі дні після його здачі.

Результати дослідження методом ПЛР видаються в тому числі й на англійській мові. Формат документу схвалено МОЗ України. Ця довідка може використовуватися для виїзду за кордон – в ті країни, для відвідування яких потрібна наявність такого документу.

Термін дії довідки встановлюють уповноважені органи конкретної країни. Наприклад, для Австрії та Чехії він складає 4 дні, для Індонезії – 7 днів тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 22 Червня 2020 19:37
Це та лаборатопія, яка приховувала перші випадки коранавірусу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus