USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Створили алгоритм, який передбачає ризики COVID-19

28 Травня 2021 17:07
Штучний інтелект допоможе оцінити ризик смерті внаслідок коронавірусу в перший день госпіталізації пацієнта. Метод базується на результатах лабораторних тестів, інформації про супутні захворювання та інші параметри. З огляду на, що COVID-19 може розвиватися найнесподіванішим чином, новий інструмент стане важливим помічником для лікарів в стаціонарах.

Про це повідомляє 24 Здоров'я з посиланням на EurekAlert.

Що передбачає прогноз

Одним з найбільш частих ускладнень коронавірусу є ушкодження нирок, що вимагає діалізу, проте точно спрогнозувати його розвиток у конкретного пацієнта досить складно. Вчені з Медичного центру Маунт-Сінай розробили алгоритм для прогнозування необхідності діалізу, розвитку ризиків інших важких ускладнень на ранньому етапі, а також смерті від COVID-19.

Використовуючи дані перших 12 годин перебування в стаціонарі, вчені визначили ключові показали для оцінки ризиків.

Зокрема, демографічні дані, супутні захворювання, результати лабораторних досліджень і іншу життєво важливу інформацію про функції організму.

Ключовими лабораторними показниками були:

- ширина розподілу еритроцитів,

- креатинін і сечовина в крові.

Всього вчені проаналізували дані понад 6 тисяч пацієнтів, які перебували в лікарнях в період з березня по грудень 2020 року.

Аналізуючи масив даних, штучний інтелект точно міг передбачити ризики ускладнень і смерті через добу, три, п'ять і сім днів після госпіталізації.

Перспектива використання алгоритму

Наразі штучний інтелект уже застосовують в клінічній практиці, зокрема в клініці де проводили дослідження.

Вчені вважають, що впровадження нового алгоритму в клінічну практику не тільки в США, але і по всьому світу дозволить лікарям вчасно визначати пацієнтів з підвищеної групи ризику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus