USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Які податки буде платити гральний бізнес в Україні

26 Лютого 2021 11:43
Фінансовий комітет Верховної Ради України схвалив законопроект, який знижує податкові ставки для грального бізнесу. Чиновники домовилися про податок на дохід, податок на прибуток і податок на виграш.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Комітету Данило Гетманцев, пише НВ.

«Переглянули рішення Комітету щодо проекту про оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор і лотерей, і вирішили внести на заміну новий законопроект 2713-д, який, у свою чергу, передбачає: оподаткування виграшів (більше 8 мінімальних заробітних плат); додавання на всі види діяльності єдиної ставки податку на дохід – 10% від валового грального доходу», – написав Гетманцев.

Цей законопроект передбачає оподаткування всіх виграшів у азартні ігри, розміром більше 48 тис. грн.

Крім податку на дохід (GGR) у 10% зберігається і податок на прибуток, – він становить 18%.

Ініціатор цього законопроекту – член Комітету і голова підкомітету з питань організації та оподаткування грального бізнесу Олег Марусяк – також пропонує скасувати потрійну плату за ліцензії і нульову ставку податку на дохід.

За його словами, для іноземних інвесторів така вартість ліцензій є занадто високою.

Схвалений Комітетом законопроект тепер повинні розглянути на черговій сесії Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus