USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які товари найбільше експортували та імпортували через Волинську митницю у 2022 році

16 Січня 2023 22:14
Загальний зовнішньоторговельний обсяг на Волинській митниці у січні-грудні 2022 року склав майже 4,4 млрд доларів США, в тому числі експорт становив 1,5 млрд доларів США, імпорт – 2,9 млрд доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської митниці.

У порівнянні з довоєнним 2021 роком зовнішньоторговельний обсяг збільшився на 33 відсотки, при цьому обсяг експортних операцій зріс на 75 відсотків, імпортних – на 25 відсотків.

У ваговому вираженні обсяг експорту в січні-грудні 2022 року становив майже 2,4 млн тонн, що у півтора рази (на 169 відсотків) більше аналогічного періоду попереднього року, обсяг імпорту – зріс лише на 6 відсотків.

Основним діловим партнером учасників ЗЕД, акредитованих на митниці, залишається польський бізнес. На цю добросусідську країну припадає 36 відсотків оформленого експорту та 37 відсотків імпортованого товару. Меншими, але значними в географічному розподілі торговельних операцій традиційно лишаються частки Німеччини та Нідерландів.

Основу товарної структури експортних операцій становили товари: насіння ріпаку, кукурудза, розпиляні лісоматеріали, пласкі піддони, комплекти проводів, листи для облицювання, соняшникова олія, пшениця, соєві боби, меблі. Щодо оподатковуваного імпорту, найбільше надходжень держбюджету забезпечено під час ввезення смартфонів, легкових авто, мінеральних добрив, ноутбуків, сільськогосподарської та спецтехніки.

У порівнянні з довоєнним 2021 роком обсяг ввезеної гуманітарної допомоги збільшився у 166 разів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus