USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

Японія скасує безкоштовні авіаперельоти для біженців з України

12 Листопада 2023 10:31
Японія змінить підхід до підтримки біженців з України. Замість допомоги із перельотом в цю країну уряд зосередиться на підтримці тих, хто вже перебуває в Японії.

Про це 11 листопада повідомляє NHK.

Зазначається, що урядова програма компенсацій проїзду для людей, які евакуюються з України до Японії, закінчиться вже у листопаді. Ця програма діяла з квітня 2022 року і передбачала компенсацію вартості квитків на комерційних авіарейсах з Польщі до Японії для українців, що тікають від війни.

За весь час цією програмою скористалися понад 270 людей, а останнім часом охочих стало ще менше. Відтак в грудні буде запущено нову програму, яка зосередиться на інших аспектах допомоги українцям.

По-перше, люди, які втекли з районів конфлікту, але формально не відповідають японським критеріям щодо статусу біженця, отримають урядові гарантії, що де-факто прирівняють їх до офіційних біженців.

По-друге, японський уряд хоче допомогти біженцям повноцінно освоїтися в країні. Зокрема, ті українці, що вже в Японії, отримають статус резидента-біженця, зможуть пройти програму вивчення японської мови та отримають допомогу із працевлаштуванням.

Раніше Європейський Союз продовжив тимчасовий захист для біженців з України до 4 березня 2025 року. У Німеччині з 2024 року соціальні виплати для всіх біженців будуть скорочені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 13 Листопада 2023 11:07
Починають догадуватись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus